SPESIELLE KRAV: Neymar, Maradona og Adebayor.
SPESIELLE KRAV: Neymar, Maradona og Adebayor. Foto: SCANPIX

Stjernenes uvanlige og bisarre krav for å gå til en ny klubb

Privat strandfotballbane, traktorer og eget helikopter. Kravene fra fotballstjernene kan være hinsides all fornuft.

Overgangsvinduet åpner straks i de store ligaene og flere stjernespillere kommer garantert til å skifte klubb i løpet av sommeren.

Men det er ikke bare nye sportslige utfordringer og en skyhøy lønn som skal til for å få en fotballspiller til å skifte beite.

En rekke spillere har de siste årene kommet med noen helt ekstraordinære, bisarre og høyst uvanlige krav for å skrive under for en ny klubb.

Denne sommeren er det spesielt et krav som har fått fotballfansen til å heve øyenbrynene.

Krevde traktorer og jordbruksutstyr
Faren til Juventus' 17 år gamle stjerneskudd Moise Kean hevder nemlig at Juventus lovet ham traktorer og jordbruksutstyr da spilleren skrev under for Torino-klubben.

Den utrolige historien er gjengitt i en rekke aviser, blant annet i den engelske tabloiden The Daily Mail.

– De lovet meg traktorer og jordbruksutstyr til mitt firma i Elfenbenkysten. Der eier jeg flere land med dyrkbar jord, og jeg ønsker å dyrke ris og korn fordi jeg er bonde. Jeg spurte dem om utstyr og de sa det ikke var et problem. Men så kontaktet Juventus' advokater meg og sa at de trakk tilbudet tilbake for kravet var ikke noe de likevel kunne oppfylle, blir faren Biorou Kean sitert på i flere aviser.

Biorou Kean uttalte samtidig at det er han, og ikke den omstridte agenten Mino Raiola, som er sønnens agent.

– Raiola sier at han er Keans agent – men jeg har ikke signert på noe, sa han.

Faren til Kean, som ble den første spilleren noensinne som er født på 2000-tallet til å score i Serie A forrige måned, hevdet at også Raiola hadde lovet å gi familien hjelp med jordbruksplanene i Elfenbenkysten.

– Juventus ga minn sønn et kontraktstilbud på 700.000 euro (6,6 mill. kroner, red. anm) i lønn årlig. Tidligere, da jeg hindret Raiola fra å ta Moise med til England, ble jeg lovet at de skulle hjelpe meg da jeg returnerte til Afrika, slo Biorou Kean fast.

Kravet om traktorer og jordbruksutstyr er imidlertid langt fra det villeste et utvalg klubber har opplevd om man tar et dypdykk i arkivet.

Her er en rekke andre ekstraordinære og uvanlige krav fra fotballprofiler:

Ronaldinho:
Mexikanske Queretaro ble svært overrasket da de fikk høre kravene fra den brasilianske stjernen Ronaldinho for å skrive under for klubben. Ronaldinho krevde nemlig et hus med privat basseng, en strandfotballbane og en sjuerbane i hagen. Den tidligere Barcelona-stjernen krevde også fire private butlere og flere tjenestepiker i boligen han ønsket seg.

Gervinho:
Den tidligere Arsenal og Roma-profilens overgang til Kina strandet på grunn av angriperens helt hinsides krav for å skrive under på kontrakten. Landslagsmannen fra Elfenbenkysten ville nemlig ha en privat strand, en luksusvilla for hele sin familie, et helikopter og fri tilgang til flybilletter på første klasse slik at han og familien kunne fly hvor de ville i verden til enhver tid, skriver Marca.

Diego Maradona:
Diego Maradona regnes av mange som en av verdens beste fotballspillere gjennom tidene, men også han er en eksentrisk type. Før han signerte kontrakten som sportsdirektør i klubben Al Wasl i Dubai krevde han å få sitt eget privatfly – til en prislapp på omlag 500 millioner kroner – for å kunne fly og besøke sin datter og barnebarn i Spania så ofte han ville. Det fikk Maradona innvilget, riktignok kun til utlån.

Neymar:
Barcelonas superspiss Neymar er en annen som ifølge flere medier skal ha kommet med ekstraordinære krav før et klubbskifte. Ifølge den franske avisen L'Equipe krevde faren en lønn på 25 millioner euro og at klubben skulle betale skatten i forhandlingene med PSG. Faren krevde også at klubben skulle lansere en hotellkjede med Neymars navn i Paris om Neymar skulle skrive under for den franske storklubben.

Emmanuel Adebayor:
Emmanuel Adebayor, kanskje mest kjent fra tiden i både Arsenal, Manchester City og Tottenham, var i sin tid svært nære en overgang til franske Lyon. Den overgangen kollapset imidlertid raskt da Lyon fikk listen med angriperens krav for å signere. Emmanuel Adebayor skal nemlig ha ønsket seg en luksusvilla med utsikt over den franske øyen Korsika, et helikopter med privat pilot, en personlig kokk og Alexandre Lacazettes trøye nummer ti. Ikke overraskende var svaret fra Lyon: Glem det!

Kilder: Marca, L'Equipe, The Daily Mail, The Guardian