Wenche lager ertesuppe på Dyrsku`n i Telemark
På Dyrsku`n i Seljord har dyrskusuppe vært en tradisjonsrik og populær suppe i 30 år.
På Dyrsku`n i Seljord har dyrskusuppe vært en tradisjonsrik og populær suppe i 30 år.
Dyrskukokken Annette Lindskog Øverbø serverer suppen til de eldre i Seljord hver fredag og på Dyrskyfredagen, som er andre helgen i september hvert år.
I dag delte hun sin oppskrift med God morgen Norge.
Til 8-10 personer trenger du:
- 1 lettsaltet knoke
- 1 røkt svineknoke
- 300 g gule erter
- 100 g byggryn
- 4 gulrøtter
- 1 sellerirot
- 1 kålrot
- 1 stor purre
Slik gjør du:
Legg erter og byggryn i rikelig med kaldt vann kvelden før.
Legg svineknokene i en stor kjele. Ha på godt med vann slik at det dekker knokene. Kok opp og la trekke i 2,5 til 3 timer. Tilsett ertene etter ca. 1 time.
Skrell og kutt grønnsakene i biter.
Ta opp kjøttet når det er mørt, og tilsett utbløtte byggryn, grønnsaker og halvparten av purren. Kok opp og la trekke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
Fjern svoren fra knokene og plukk av kjøttet. Del opp i biter og tilsett i gryten sammen med grønnsakene. Resten av purren tilsettes 5-10 minutter før servering.
Smak til med salt og pepper.
Server med flatbrød.