STREIK?: Virgil van Dijk, her fra semifinalen mot nettopp Liverpool. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS
STREIK?: Virgil van Dijk, her fra semifinalen mot nettopp Liverpool. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS

Fotballryktene: – Blir oppfordret til å streike seg ut av Southampton

Mens Diego Costa kan skape mer hodebry for Antonio Conte.

Pep Guardiola skal ha kontaktet sin gamle elev Andres Iniesta vedrørende en overgang til Premier League og Manchester City. Den 33-årige Barcelona-stjernen har kun ett år igjen av kontrakten, og ifølge Manchester Evening News vil Pep overtale spanjolen til å forlate klubben han har spilt for gjennom hele karrieren.

Chelsea skal nærme seg signeringen av Monaco-stjernen Tiemoué Bakayoko. Den 22-årige midtbanespilleren vil trolig koste rundt om 375 millioner kroner. Det skriver Daily Mail. Dersom franskmannen kommer inn, kan det også bety at Nemanja Matic forlater London. Da står i alle fall gamlesjefen José Mourinho klar med åpne armer i Manchester.

Måljegeren Kelechi Iheanacho ser ut til å være på vei bort fra Manchester City. Nå melder Daily Telegraph at Leicester planlegger et bud på omtrent 270 millioner kroner for nigerianeren.

Dani Alves' Juventus-kontrakt ble terminert i går kveld, og en overgang til Manchester City virker mer og mer sannsynlig. Det skal imidlertid ikke ha noen betydning for Peps interesse for Tottenhams Kyle Walker. Den engelske landslagsbacken står fortsatt høyt oppe på Manchester-klubbens ønskeliste. Det skriver Independent.

Kroaten Ivan Perisic er på vei til Manchester United. Nå skal Mourinho ha gitt beskjed om at overgangen bør være på plass innen laget starter sin treningsleir i USA i midten av juli. Inter skal visstnok kreve omlag 470 millioner kroner for 28-åringen.

Adnan Januzaj, som var utlånt til Sunderland forrige sesong, er på vei bort fra Manchester United. Nå skriver Daily Star at en overgang til Spania og Real Sociedad nærmer seg.

John Terry skal være villig til å spille Championship-fotball kommende sesong. Midtstopperen skal være mer lysten på opprykkskamp enn nedrykksdrama, og det kan føre til at Aston Villa blir 36-åringens neste arbeidsgiver. Også erkerivalen Birmingham og Harry Redknapp skal ønske seg veteranen. Det skriver Daily Mirror.

Chelsea-talentet Bertrand Traoré gjorde sine saker meget bra da han i forrige sesong var utlånt til Ajax. Det har ført til stor interesse for 21-åringen fra Burkina Faso. Ifølge Evening Standard er en overgang til Lyon for 180 millioner kroner nært forestående.

Virgil van Dijks potensielle Liverpool-overgang kan fortsatt bli en realitet. Nå mener den tidligere Liverpool-spilleren John Aldridge at van Dijk bør tvinge frem overgangen selv.

– Spillere og agenter har all makt i disse dager. Hvis han sier han ikke vil spille for Southampton og krever å bli solgt, så vil det skje. Van Dijk må gjøre det neste trekket, og jeg regner med han vil fortelle Southampton at han ønsker seg til Liverpool, sier Aldridge til Daily Mirror.

En annen Premier League-stjerne som kan komme til å skape hodebry for sin egen klubb er Diego Costa. Chelsea-spissen har allerede fått beskjed om at han ikke er en del av Antonio Contes fremtidsplaner, men det er kun én klubb den spanske landslagsspissen vil til, og det er Atlético Madrid. Problemet er at La Liga-klubben ikke kan registrere nye spillere før januar. Ifølge Daily Star har Costa nå planer om å bli værende i Chelsea til vintervinduet, noe Conte neppe vil bli særlig fornøyd med.