SOMMERLEIR: Mats Zuccarello gir 100 barn noe å glede seg til i sommerferien.
SOMMERLEIR: Mats Zuccarello gir 100 barn noe å glede seg til i sommerferien. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix.

Zuccarello arrangerer sommerleir for barn

100 barn får gleden av å delta på sommerleir sammen med New York Rangers-stjernen Mats Zuccarello (29).

Sommerleiren er et samarbeid mellom Mats Zuccarello, en av hans sponsorer og hans egen veldedige stiftelse; Zuccarellostiftelsen.

Der de 100 deltakerne er vervet gjennom Røde Kors og Ung Norge.

– Hvis man har kommet i en posisjon til å bruke navnet sitt til å gjøre noe godt for andre, så føler jeg at barn og unge er viktig for meg. Jeg ønsker at alle skal ha samme muligheter til å være med på morsomme ting, og ha idrett, lek og moro i hverdagen sin. Så det er noe jeg brenner for, sier Zuccarello til TV 2.

Leiren er et gratis tilbud for barn i alderen 11-14 år, som av ulike grunner faller utenfor organisert idrett. Målet er at de skal få oppleve glede og mestring, gjennom ulike idretter og aktiviteter.

Første leiren blir like ved ishockeystjernens hytte i Kragerø 3.- 7. juli, mens den andre arrangeres i Stavanger fra 24.-28. juli.

– Vi ønsker å bidra til barn i fysisk aktivitet, og det er veldig bra å få med Mats på laget siden hans stiftelse har jobbet med nettopp dette formålet i flere år. Mats er en utøver som har veldig gode holdninger, han bryr seg om barn og bruker veldig mye av tiden utenfor idretten sin for å hjelpe til så flere kan være i aktivitet. Det er sånne profiler vi trenger i Norge, og vi er veldig glade for at vi kan samarbeide med Mats på dette prosjektet, sier sponsorsjef i Rema 1000, Vidar Riseth.

Zuccarellostiftelsen ble opprettet i 2016, og for få dager siden ble ishockeystjernen hedret med pris av selveste statsminister Erna Solberg, for sitt arbeid for barn og unge som ikke har like gode muligheter som andre. Både gjennom Zuccarellostiftelsen, og hans engasjement som ambassadør for den veldedige organisasjonen Right to Play.

Statsministeren overrakte samtidig en gave på 50.000 kroner fra Lions Norge, som skal gå til stiftelsens arbeid.

– Jeg er jo nå ti måneder borte i året, så jeg har gode folk rundt meg som tar vare på stiftelsen og gjør en utrolig bra jobb. Så er vel målet når man legger opp at man har det som en fulltidsjobb, og kan utvikle stiftelsen videre, understreker 29-åringen.