Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lei av sorte, grå og hvite biler? Da kan denne kanskje denne nyheten fra Kia være noe for deg?

Nye Kia Stonic er en kompakt crossover, og blir en viktig modell for Kia. Den går rett inn i B-SUV segmentet som vokser raskest i Europa. Man regner med ytterligere vekst her de to neste årene, og at det vil selges rundt to millioner biler av denne typen i 2020.

Stonic er designet i Europa i samarbeid med Kias designsenter i Korea. Designet har Kias signaturelementer som «tigernese-grillen». Utvendig kombineres skarpe linjer med mykere overflater.

Kia Stonic er en helt ny sporty crossover fra Kia, og kommer for salg tredje kvartal 2017
Kia Stonic er en helt ny sporty crossover fra Kia, og kommer for salg tredje kvartal 2017

Fargeklatt

Valgmulighetene er mange, og man kan skreddersy og tilpasse bilen etter eget ønske, noe som er viktig for mange kunder i dette segmentet. Stonic er inspirert av konseptbilen Kia Provo som hadde hadde to-farget lakk og ble vist i 2013.

Også på Stonic vil man kunne velge en annen farge på taket, og det er 20 ulike kombinasjonsmuligheter på lakkfarger.

Interiøret er designet med fokus på teknologi og ergonomi, og også her kan man velge ulike fargepakker.

Når Stonic kommer for salg tredje kvartal i år blir det med et utvalg av flere lette, nedskalerte bensin- og dieselmotorer, alle koblet til en manuell girkasse. Kias 1-liters turbo bensinmotor på 120 hk, en 1.25 og 1.4 liters bensinmotor, samt en 1.6 liters dieselmotor.

Stonic leveres med mye utstyr og aktive og passive sikkerhetsteknologier som øker komfort og sikkerhet. Kjøreturen blir behagelig med oppvarmede seter, cruisecontroll og nøkkelfritt system. Apple CarPlay og Android Auto gjør at man alltid er tilkoblet.

Jo, denne Kia-tøffingen kommer til Norge

Kia vil ha sin bit av det sterkt voksende kompakt-SUV-segmentet. Da passer Stonic bra. 
Kia vil ha sin bit av det sterkt voksende kompakt-SUV-segmentet. Da passer Stonic bra. 

Mye utstyr og best garanti

De utvendige målene er kompakte, men interiøret skal være godt utnyttet for å gi best mulig plass for fører og passasjerer. Bagasjerommet er på 352 liter og har gulv som kan justeres i to høyder.

Det er benyttet 51 prosent høyfast stål i karosseriet. Stonic leveres med et utvalg av Kias førerassisterende systemer, blant annet automatisk nødbremsesystem med fotgjengergodkjenning og kollisjonvarsel, blindsonevarsling med varsel for kryssende trafikk bak og filskiftvarsling. Fjernlysassistent samt varsel til fører om man er uoppmerksom eller søvnig, øker sikkerheten ytterligere.

Som alle Kias modeller selges Stonic med garanti på 7 år / 150.000 km. Prisene er ikke klare ennå, men det er grunn til å vente at de blir gunstige sammenlignet med konkurrentene.

Les også: Kia Optima stasjonsvogn kommer som ladbar hybrid.

Video: Sjekk denne nyheten fra Kia