KLADDEFØRE: Norsk skiskyting har økonomiske utfordringer. Foran den viktige OL-sesongen har man måttet kutte betydelig i både breddesatsning og administrasjon - men enn så lenge er eliteutøverne, som Emil Hegle Svendsen, skånet for innsparingene. 
KLADDEFØRE: Norsk skiskyting har økonomiske utfordringer. Foran den viktige OL-sesongen har man måttet kutte betydelig i både breddesatsning og administrasjon - men enn så lenge er eliteutøverne, som Emil Hegle Svendsen, skånet for innsparingene.  Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Tre stillinger i forbundet er fjernet

I tillegg er tre satsningslag allerede lagt ned.

(TV 2 Sporten): Skiskytterforbundet kuttet ca. 2,7 millioner kroner i kostnader etter at Statkraft trakk seg som hovedsponsor i våres, blant annet gjennom å legge ned tre rekrutteringslag og kjøre billigere samlinger på breddenivå.

Men tross innsparingene har forbundet sett seg nødt til å kvitte seg med folk i administrasjonen også.

TV 2 vet at tre stillinger er fjernet. Det dreier seg om en elitecoach og to medarbeidere innen bredde og anlegg, samt kommunikasjon. Den ene av konsulentene var på en 30 prosent stilling.

– Jeg kan bekrefte at jeg slutter. Jeg jobber ut august, sier elitecoach Arne Idland til TV 2.

Generalsekretær Rakel Rauntun ønsker ikke å kommentere personalsakene. President Erlend Slokvik sier at arbeidsoppgavene til elitecoach nå overtas av idrettssjef Morten Aa Djupvik og utviklingssjef Per Arne Botnan.

– Er dette en dramatisk situasjon for forbundet?

– Jeg vil ikke si det er så dramatisk. Det blir en omfordeling av oppgaver. Det er gjort noen innsparinger på drift og aktivitet. Men det er klart det er blitt større endringer enn om vi ikke trengte å kutte kostnader, sier Slokvik.

Da Statkraft forsvant som sponsor forsvant også mye av finansieringsgrunnlaget for de tre utviklingslagene kalt Team Statkraft Oslofjord, Innlandet og Midt-Norge - som altså nylig ble lagt ned.

Den gang forklarte generalsekretær Rauntun at man styrte mot underskudd i 2017 og måtte kutte kostnader for å komme ned på et «mer bærekraftig nivå»

Nå har altså tre personer i administrasjonen mistet jobben. Men Slokvik forsikrer at den sportslige satsningen rundt elitelagene ikke vil påvirkes i den ekstremt viktige OL-sesongen.

OL i Pyeongchang i februar blir viktig på mange måter: Med sportslig suksess der har man gode kort på hånda når dagens sponsoravtaler skal reforhandles. Tunge samarbeidsavtaler med Dnb, AF Gruppen og Swix går nemlig ut etter denne sesongen.

Foreløpig har man ikke lyktes i å finne en ny hovedsponsor etter at Statkraft takket for seg.

I april kunne Rauntun fortelle om et krevende sponsormarked.

– Vi merker at markedet er tøffere. Vi er et ganske lite forbund som lever av kommersielle inntekter, og kjenner på at det er mer krevende, sa hun da.

På spørsmål om hva som er status i sponsorjakten nå, svarer hun på sms:

– Vi jobber på i markedet med reforhandlinger og nysalg.