NYE UTFORDRINGER: Haslum-spiller Sebastian Barthold har signert en ettårskontrakt med storklubben Aalborg.
NYE UTFORDRINGER: Haslum-spiller Sebastian Barthold har signert en ettårskontrakt med storklubben Aalborg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix.

Landslagsspiller til dansk seriemester

Haslum-spiller Sebastian Barthold (25) skal spille for Sander Sagosens gamleklubb, Aalborg.

Sebastian Barthold har storspilt for Haslum denne sesongen.

25-åringen var blant annet med å avgjøre NM-finalen mot Elverum, da Bærums-klubben kunne feire deres fjerde NM-gull.

Nå takker kantspilleren for seg etter åtte år i klubben, og har signert en ettårskontrakt med den danske toppklubben Aalborg.

– Det har vært dialog over lengre tid, men plutselig kom det et konkret tilbud som jeg hev meg på. Jeg har hatt det veldig fint i åtte år i Haslum, og hatt en veldig fin sesong i år. Men som alle andre drømmer man om å utvikle seg, og bli best mulig i de store klubben. Så jeg tror jeg får muligheten til å bite litt fra meg i Aalborg, sier Barthold til TV 2.

Barthold ble tatt med i bruttotroppen til VM i vinter, men fikk ikke være med til selve mesterskapet. Nå håper han at året i Danmark vil gjøre han mer aktuell for landslagsspill.

– Det er en god liga i Danmark, og de skal også spille Champions League, så jeg får nok bedre internasjonal matching der. Så skal jeg selvfølgelig prøve å være så god at Christian Berge skal se på meg som et godt alternativ på landslaget også. Jeg er ydmyk og offensiv på oppgaven, og tror at dersom man får litt spilletid og kan matche seg mot de beste lagene i Europa så er i alle fall veien inn på landslaget litt kortere enn her i Norge, understreker han.

Barthold står med 22 landslagkamper, og håper å spille seg inn i EM-troppen i 2018. Norge sikret seg EM-spill etter en overlegen 30-20-seier over Litauen sist helg.