Disse artistene er klare for Hver gang vi møtes

KJÆRNES GÅRD (TV 2): Tone Damli og Madcon-Tshawe er blant artistene som er i gang med innspillingen av neste sesong.

Innspillingen av den syvende sesongen av Hver gang vi møtes er i gang, og syv artister har flyttet inn på Kjærnes gård utenfor Moss.

Her skal de bo de neste ti dagene. Omgitt av grønne åkere og gårdsidyll, skal de hylle hverandre med hver sine versjoner av de ulike låtene.

TV 2 har fått være med på første dag av innspillingen av tv-programmet, og Christel Alsos, Claudia Scott, Hans Petter Aaserud, Silya Nymoen, Tone Damli, Tor Endresen og Tshawe Baqwa er klare for hyggelige musikkstunder og gode samtaler på låven.

Navnene er godt etablert hos de fleste, men her kan du bli litt bedre kjent med dem:

Tone Damli

Tone Damli (29) slo igjennom og ble allemannseie da hun kom på andreplass i Idol i 2005, kun 17 år gammel. Nå gleder hun seg til å ta del i Hver gang vi møtes.

KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Tone Damli. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2.
KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Tone Damli. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2.

– Jeg har jo delt mye før, men jeg håper å vise fram en litt annen side enn den folk allerede har sett. Det er mye av det private som jeg ikke har delt ennå. Jeg vet foreløpig ikke hvor mye jeg kommer til å dele her. Det kommer an på hvor trygg jeg føler meg i gruppa, og hvordan stemningen er, sier Tone Damli til TV 2.

Tone har vært å se i både TV-programmer, pokerturneringer og to sesonger som dommer i Idol, men nå har hun sagt at hun vil satse fullt på musikken fremover. Hun har også avsluttet avtalen med pokerselskapet Betsson for å satse alt på musikkarrieren.

I januar gjorde Damli comeback med låta Pinnacle, som ble slaktet av VGs anmelder. Hun forteller at det kommer mer musikk senere i år.

– Jeg håper jo at Hver gang vi møtes karrieremessig kan gi en liten boost også, sier Tone Damli.

Tshawe Baqwa

KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Madcon-Tshawe. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2
KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Madcon-Tshawe. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

Madcons Tshawe Baqwa (37) har sammen med makkeren Yosef Wolde-Mariam (39) sikret seg hele seks spellemannpriser, og de har lansert hit etter hit. Likevel ble han overrasket over at han skulle være med i musikkprogrammet allerede nå.

– Jeg tenkte nok at jeg skulle bli litt eldre først. Men så kom invitasjonen tidligere enn jeg forventet, og jeg takket ja, sier Baqwa.

Samtidig har han begynt å innse at han tross alt har blitt litt voksen.

– Livet handler ikke så mye om å være på party lenger. Jeg lever jo fortsatt av å lage party for andre, men tar kanskje ikke like mye del i det selv lenger. Plutselig er det mer interessant å være sammen med datteren min og Yosef og barna hans og Vinnie og hans barn, sier Baqwa.

– Men helt voksen ... Det blir jeg nok ikke, sier han.

Tor Endresen

KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Entertaineren Tor Endresen, her avbildet i forbindelse med Stjernekamp, som han også har vært med i. 
KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Entertaineren Tor Endresen, her avbildet i forbindelse med Stjernekamp, som han også har vært med i.  Foto: Aas, Erlend

Tor Endresen (58) er en gammel traver innen norsk showbiz og underholdning. Han ble viden kjent da han deltok i Lollipop på NRK fra 1989, og han har deltatt i intet mindre enn 11 norske Melodi Grand Prix-finaler.

– Jeg har faktisk håpet på å bli spurt. Jeg synes «Hver gang vi møtes er det flotteste musikkprogrammet på tv. Og se på gjengen som er samlet her, da! Det er fabelaktige folk å være med, så jeg er veldig glad for at jeg får være her med akkurat disse artistene, sier Endresen.

Tor har også nylig vært med i både Skal vi danse og Stjernekamp.

Hans Petter Aaserud

KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Trang Fødsel-Hans Petter Aaserud. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2
KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Trang Fødsel-Hans Petter Aaserud. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

Trang Fødsel-vokalisten Hans Petter Aaserud (45) var ikke helt sikker på om han skulle være med, men han bestemte seg til slutt for å bli med på Hver gang vi møtes.

– Det som er så rart, er at jeg egentlig aldri var interessert i berømmelse og mas. Jeg har egentlig alltid prøvd å unngå media og rampelyset, og vi har jo forsøkt å legge ned hele Trang fødsel flere ganger. Men låtene har levd videre, og innhenter oss alltid, forteller Aaserud til TV 2.

– Det kan jo være litt interessant å se hva de andre artistene får ut av låtene, sier han.

Trang Fødsel slo igjennom i 1997, da låta «Kursiv» ble en stor hit. «Hippie», «Livet det er helt ålreit», «Drømmedame» og «Manisk», er også store hits fra gruppa.

– Det er så overraskende at studenter spiller musikken vår, og de kan låtene bedre enn jeg kan selv. De var jo ikke født da musikken kom engang, sier Aaserud.

Silya Nymoen

KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Silya Nymoen. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2
KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Silya Nymoen. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

Silya Nymoen (39) gikk nylig rett til topps i NRK-programmet Stjernekamp, og har vist at hun kan beherske alle mulige sjangre. Nå gleder hun seg til å ta fatt på utfordringene som venter de neste ti dagene.

– Det blir jo veldig spennende. Tenk om noen kommer med noen helt rare versjoner. Folk er jo veldig forskjellige, og har veldig forskjellig stil. Det blir veldig spennende, og jeg håper det blir moro, sier Silya til TV 2.

Selv er hun ikke redd for verken å være rar eller ha en annerledes stil. Klesmessig liker hun å utfordre «normalen», og hun fryder seg når noen undres.

– Det er noen som har sagt at jeg ser ut som en vaskedame, fordi jeg liker å ha et klede på hodet. Det er festlig. Det er jo mye gøyere å ha noe på hodet enn å ikke ha noe på hodet, sier hun.

Nymoen slo igjennom på 90-tallet med gruppa Multicyde, og har jobbet flere år som soloartist i USA.

Claudia Scott

KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Country-artisten Claudia Scott. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2
KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Country-artisten Claudia Scott. Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

Claudia Scott (59) er en ettertraktet sanger og låtskriver i inn- og utland, og gjorde seg bemerket innen country-sjangeren allerede i elleveårsalderen.

Hun ble et stort sex-symbol og mange gutters store drøm. Det stempelet trivdes hun aldri med.

– Jeg synes det er komisk at jeg fikk det stempelet. Det er absolutt ikke slik jeg er. Det er ikke alle som skjønner at antrekkene man har på scenen og pressebildene man tar, er en del av den jobben man gjør som artist, sier Scott til TV 2.

Hun ler når hun ser tilbake på den tiden.

– Før var det mer grenser for hva man kunne tillate seg som kvinne. Det har heldigvis blitt mye mer akseptabelt å gjøre hva man vil nå. Jeg gikk med like korte skjørt den gangen som jeg gjør i dag, men den gangen ble det ramaskrik. Det har med tiden å gjøre. Kvinner har mer makt i dag. Man kan gå med drakt og høyhælte sko, men fortsatt ha integretet, sier Claudia Scott til TV 2.

Christel Alsos

KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Christel Alsos, her avbildet i forbindelse med Spellemannprisen. Hun har blitt nominert hele fire ganger. 
KLAR FOR HVER GANG VI MØTES: Christel Alsos, her avbildet i forbindelse med Spellemannprisen. Hun har blitt nominert hele fire ganger.  Foto: Øijord, Thomas Winje

Christel Alsos (32) kommer fra Fauske i Nord-Norge, og hun slo igjennom som artist i 2006.

I fjor kunne hun feire ti år som artist, og hun utga da også sitt femte album, «At That Time of the Night».

To av låtene hennes er dessuten brukt i tv-serien Vampire Diaries.

– Etter ti år som artist så tenker jeg at det er greit å se seg litt tilbake. Samtidig ser jeg på dette som et nytt kapittel, en ny utfordring. Jeg er glad for å være en del av en fantastisk artist-gjeng hvor alle er veldig forskjellige, sier Alsos.

Sesong syv av Hver gang vi møtes blir å se på TV 2 i 2018.