Nye spor i Emilie Meng-drapet: Mystisk bil funnet på overvåkningsbilder

Snart ett år etter at 17-åringen forsvant, er ingen pågrepet for drapet som rystet Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dansk politi opplyser tirsdag i en pressemelding at de har fått nye spor i den grusomme drapssaken.

17 år gamle Emilie Meng forsvant fra Korsør 10. juli i fjor, etter å ha vært i byen Slagelse med noen venner. Hun valgte å gå hjemme fra togstasjonen alene, mens vennene tok taxi.

Siden har ingen sett henne, før hun ble funnet drept i en innsjø i Borup, 65 kilometer øst for Korsør.

Overvåkningsbilder fra togstasjonen i Korsør viser en mystisk bil som politiet nå ønsker opplysninger om. Bilen kjører fra parkeringsplassen og rundt stasjonen i området der 17-åringen sist ble sett.

Dansk politi vil ha opplysninger om en bil av denne typen, en Hyundai I30, som skal ha kjørt rundt i området Korsør stasjon da Emilie Meng forsvant.
Dansk politi vil ha opplysninger om en bil av denne typen, en Hyundai I30, som skal ha kjørt rundt i området Korsør stasjon da Emilie Meng forsvant. Foto: Politiet

Årsaken til at etterlysningen først kommer nesten ett år etter at tenåringen forsvant, er at kvaliteten på videoen var så dårlig at bildene ikke kunne brukes. Derfor ble de sendt til en ekspert i utlandet, som har klart å bedre kvalitet.

– Etter flere måneders arbeide med overvåkningsvideoen har vi nettopp mottatt resultatet av de tekniske undersøkelsene. Derfor kan vi nå gå ut offentlig med nye opplysninger, sier etterforsknigsleder og visepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen ved Sydsjællands og Lolland-Fasters politi.

De ønsker kontakt med alle som kan ha sett bilen, som med all sannsynlighet er en Hyundai I30, modell 2011-2016, ved stasjonen den aktuelle natten.

Spesielt vil de ha kontakt med de som vet noe om bilen, eller befant seg i området rundt Korsør stasjon mellom 03:30 og 04:30 natt til 10. juli i fjor.