Blåskjell, enkelt og smakfullt

Wenche fortsetter på sin reise i Telemark. I dag er hun Kragerø og har med seg gjestekokk Christian Printz fra Tollboden. Han viser deg hvordan du enkelt tilbereder en herlig blåskjellsuppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kremet blåskjell suppe

Dette trenger du:

  • 1-2 nett med norske blåskjell
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss solsikkeolje
  • 2 dl hvitvin
  • Ca 2 1/2 dl fløte
  • 1/2 sitron
  • Ca 2 dl grovt revet / høvlet parmesan
  • Finhakket dill eller persille

Slik gjør du:

Rens og sjekk skjellene, kast skjell som ikke lukker seg eller er knust.

Legg skjellene i rennende iskaldt vann, la de renne godt av seg før de legges i gryte med olje .

La surre 1-2 min. før hvitløk og hvitvin tilsettes. Kok opp under lokk og la trekke 3-4 min .

Tilsett fløte og parmesan. Kok videre i 3-4 min. til parmesanen har jevnet sausen . Smak til med litt sitronsaft .

Server med brød . Brødet dyppes i den gode sausen .

Håper det vil smake .

Smaken av Kragerø. Foto: Wenche Andersen
Smaken av Kragerø. Foto: Wenche Andersen