Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken ser det ut til at starten blir langt finere enn avslutningen, i alle fall vær-messig i Sør-Norge. Nord-Norge vil få et lite avbrekk før helgen, men så setter gråværet inn igjen.

– I dag ligger det et lavtrykk vest for Lofoten som i løpet av dagen trekker inn over Skandinavia. Videre utover morgendagen kommer det et høytrykk i vest og et lavtrykk i øst. Kombinasjonen gir en kald nordavind sørover i Nord-Norge, sier Storm-meteorolog Beathe Tveita.

Samtidig har Meteorologisk institutt sendt ut OBS-varsel for Trøndelag i dag og i morgen, og det kan komme 70 millimeter regn i løpet av to dager.

«Tirsdag og onsdag ventes vedvarende bygevær som lokalt kan gi store mengder nedbør. Til sammen kan det komme 30-50 mm regn i løpet av 1 døgn, og 50-70 mm i løpet av 2 døgn», skriver de på sine nettsider.

Sludd og regn

Det blir også en del regn nord i landet, fra Finnmark og sørover i Troms.

– I Finnmark er det til dels sludd for øyeblikket, og det er en lav snøgrense de neste dagene. Det blir enkelte regnbyger og spredt regn utover morgendagen på Vestlandet og nordover til deler av Trøndelag. På Sør- og Østlandet blir det sol og varmt de neste dagene, med 20-25 grader, sier Tveita.

Fra torsdag og inn mot helgen blir det en bedring i Nord-Norge, med oppholdsvær selv om det vil bli en del vind. Det vil også bli en del sol i indre strøk, mens det skyer til langs kysten.

Ingen fin Sankthans

I Sør-Norge blir det litt spredt regn fra torsdag, før det tar seg opp inn mot helgen og Sankthans, som er på lørdag.

– Fredag kommer det et nytt lite lavtrykk som gir nedbør inn mot Vestlandet, og en god del nedbør på Østlandet og i Trøndelag.

Nedbøren trekker inn nordover i Nordland lørdag, og søndag kommer det videre inn over Troms og etter hvert Finnmark.

– Sørlandet kan få greit vær på lørdag, men det vil blåse kuling utsatte steder. Ellers vil det være generelt bygevær i Sør-Norge på søndag, sier Tveita.