Katjusja-Alpecin har valgt å ikke ta ut 32-årige Mørkøv – nordmannens viktigste opptrekker i en spurt.

Danskens sesong har vært lagt opp med Tour de France som det store målet. Mørkøv har så godt som vært lovet en plass under sommerens sykkelfest i Frankrike.

Men mandag kveld fikk dansken kontrabeskjeden.

– Til min store skuffelse har jeg ikke fått en forklaring fra laget utover at jeg ikke er blant de ni utvalgte, sier han til dansk TV 2.

Går for plan B
Samtidig bekrefter også Sven Erik Bystrøm at han er vraket til Tour de France.

– Ja, det var selvfølgelig kjedelig. Jeg hadde håpet på plass, men visste at jeg ikke hadde noe garanti. Får gå for plan B nå, selv om jeg ikke vet helt hva det er enda. Mer overrasket over at Mørkøv ikke ble tatt ut, skriver Bystrøm i en SMS til TV 2 Sporten.

Alexander Kristoff er skuffet over at sin lojale hjelper Mørkøv ikke er tatt ut til sommerens sykkelhøydepunkt.

– Jeg hadde hatt et sterkt ønske om å ha med Mørkøv på laget. Laget hadde et ønske om andre ryttere på start. Det får jeg bare forholde meg til, og gjøre det beste med de rytterne som er tilgjengelige under Touren, sier en skuffet Kristoff til TV 2 Sporten.

– Bør bekymre
TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, lurer på om Katjusja fremdeles skal bygges rundt nordmannen.

– Det er rart at Mørkøv vrakes med tanke på de signalene de har gitt. De har jo sagt de vil bygge laget rundt Kristoff i Touren. Mørkøv har trent mye med Alex. Han har blant annet vært i Stavanger. Med tanke på et opptrekk, bør dette bekymre Alex. I utgangspunktet er det noe han ikke bør være glad for, sier Kaggestad, og fortsetter:

– Er Mørkøvs form for dårlig, og er det andre som kan bidra mer? Eller vil de forandre dynamikken i laget? Katjusja har nylig vunnet to løp. De er jo på hugget. Har de mistet litt av tilliten til Alex, og heller ønsker å satse på andre formsterke ryttere. Det har jo også vært spekulasjoner om at Alex er på vei ut. Det kan rett og slett bety at de nedprioriterer ham.

Kaggestad synes imidlertid ikke det er overraskende at Sven Erik Bystrøm vrakes.

– Han har vært skadet og slitt mye. Det er heller ikke lenge siden han kom tilbake, sier han.