Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble en mann i 50-årene funnet drept i en leilighet på Hellerud. Fredag opplyste politiet at de etterforsker dødsfallet som en drapssak, men at de ikke vet hvem gjerningspersonen eller -personene er.

Samtidig ble drapsofferets bil, en hvit Toyota Auris etterlyst.

Mandag opplyser leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til TV 2 at bilen ble funnet søndag kveld.

– Det var et vitne som så den på en parkeringsplass på Ensjø og ringte oss, sier Metlid.

Politiet rykket ut til stedet, som ligger rundt fem kilometer fra mannens bolig. Bilen er undersøkt av krimteknikere og tauet inn for videre undersøkelser.

– Vi jobber nå med å se om det er noen forklaring på hvorfor den sto akkurat der. Vi kan ikke utelukke at det er fornærmede som har satt den der, sier Metlid, men påpeker samtidig at de ikke vet når bilen ble parkert der.

Derfor ønsker de tips fra publikum som vet når den hvite Toyota Aurisen ble parkert på parkeringsplassen utenfor Ensjø Bingo i Rolf Hofmos gate 24 i Oslo.

– Politiet vil ha kontakt med vitner som kan forteller når den kom dit, og hvorfor den sto der, sier Metlid.

Avdøde er en mann i 50-årene som bor på adressen, og er norsk statsborger. Han bodde alene, og vitner har sagt til politiet at mannen ble observert utenfor huset rundt klokken 12 på dagen torsdag. Han ble funnet i 16-tiden torsdag ettermiddag.

Tips til politiet kan gis på tlf 22 66 96 00 eller e-post kriminalvakten.oslo@politiet.no

Politiet ønsker tips om når en slik Toyota Auris ble parkert i Rolf Hofmos gate 24 på Ensjø i Oslo. Bilen tilhørte en mann som torsdag ble funnet drept.
Politiet ønsker tips om når en slik Toyota Auris ble parkert i Rolf Hofmos gate 24 på Ensjø i Oslo. Bilen tilhørte en mann som torsdag ble funnet drept. Foto: .