Rosenborg gikk på nok et nederlag mot Haugesund søndag og har nå kun vunnet én av sine siste seks kamper i Eliteserien.

Etter kampen var det en tydelig frustrert Kåre Ingebrigtsen som uttalte seg til pressen.

–Pinlig av Kåre

Haugesunds midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen (20) uttalte til VG etter kampen at Rosenborgs danske spiss,Nicklas Bendtner, var en drøm å spille mot, og at han «bare går rundt og sutrer hele kampen.»

På spørsmål fra VG om hva han syntes om Pallesen Knudsens uttalelser om Nicklas Bendtner, svarte Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen dette:

– Pallesen ... Jeg driter vel i Pallesen. Hva er han, 17 år? Og spilt ti eliteseriekamper? Vi har analysert Haugesund, og Pallesen er vel involvert i halvparten av målene, så han har vel en del å jobbe med selv.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var ikke imponert over Rosenborgs trenerens uttalelser:

– Kåre Ingebrigtsen er tydelig stresset. Vi ser at med en gang noen pirker borti ham med kritiske spørsmål, så er han tilbake og svarer med noe som ikke alltid er like elegant, sa han på FotballXtra.

Senere kommenterte Mathisen også hendelsen på Twitter hvor han blant annet kalte det «pinlig».

Kåre Ingebrigtsen har nå beklaget seg til Pallesen Knudsen.

– Jeg har skværet opp med Pallesen. Han er 19 år, jeg er 51. Jeg har sagt til han at jeg beklager måten jeg formulerte meg på, og jeg har bedt om unnskyldning for en situasjon jeg løste svært dårlig, sier Ingebrigtsen til VG.

– Vi må oppføre oss

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng er klar på at uttalelsene til Kåre Ingebrigtsen ikke er forenlige med Rosenborgs verdier.

– Jeg har ikke fått sett uttalelsene fra i går, men jeg har fått dem gjengitt. Det jeg kan si er at slik skal vi ikke ha det. Slik kan vi selvsagt ikke opptre. Vi må oppføre oss, sier Koteng til TV 2.

Flere eksperter og supportere har reagert på Kåre Ingebrigtsens opptreden i media ved motgang. Er dette et problem for RBK?

– Vi er jo en klubb som må bli bedre, og vi har hatt litt motgang i det siste. Det trøkket skaper tydeligvis press, som ikke alle har taklet like bra. Vi må roe oss ned, og så tipper jeg at dette går seg til snart, svarer Koteng og tilføyer:

– Vi er ikke så imponert over måten vi har spilt på hittil i år, men vi er i en heldig posisjon der vi tross alt fremdeles leder serien. Det er viktig å huske på. Både for oss innad i klubben, og de utenfor.

Hva synes du om at han regelrett henger ut en så ung spiller som Pallesen Knudsen?

– Det er ikke bra, sånn skal vi ikke ha det. Det skal vi rette opp i.

Har Kåre Ingebrigtsens oppførsel vært et tema blant RBK-ledelsen?

– Vi har ikke hatt noe møte. Nå er det slik at Kåre er på et fly på vei til en viktig Mesterliga-trekning. Det er fokuset nå, sier Koteng til TV 2.

– Vi trenger ikke å ha møter om folkeskikk i Rosenborg.

Fredrik Pallesen Knudsen ville ikke kommentere saken til TV 2.

Rosenborg får senere i dag vite sin motstander i Mesterligaens andre kvalifikasjonsrunde. Den trekningen kan du følge i vårt livesenter.