Den norske sykkelyndlingen - som debuterte i Tour de France for ett år siden - har hatt en mareritt-sesong i sitt nye lag, AG2R.

Siste mulighet til å vise seg frem for sine sjefer, var Sveits Rundt - som ble avsluttet søndag. Men heller ikke der figurerte Horten-gutten på øvre del av resultatlistene.

På den avsluttende tempoen havnet han attpåtil utenfor tidslimiten.

– Ingen kommentar
TV 2 er nå kjent med at Holst Enger ikke er en del av AG2Rs lag når Tour de France starter i Düsseldorf 1. juli.

– Det kan jeg dessverre ikke kommentere, sier han over telefon på vei hjem til Norge.

23-åringen innrømmer imidlertid at humøret er på bånn.

– Det første halvåret i mitt nye lag har vært tøft. Jeg har jobbet ekstremt hardt, men har fått ingenting igjen. Det har vært motgang etter motgang, og det er vanskelig.

– Ingen overraskelse
Dette står i skarp kontrast til fjoråret. Da syklet han seg inn i publikums hjerter - og imponerte med en tredjeplass som beste resultat i Tour de France. Mange hadde derfor håpet å få se Horten-gutten på de franske veiene også denne sommeren; én av dem var Mads Kaggestad.

– Dette er synd, men selvsagt ingen overraskelse. Tour de France blir dermed en attraksjon mindre for oss nordmenn. Sondre er en fargeklatt og en vinnerskalle som kan få til spesielle ting med den spurten han har når han er i form, forteller TV 2s sykkelekspert.

– Jeg tror at AG2R virkelig ønsket å ha med seg Sondre til Tour de France. Selv om de har Romain Bardet for sammendraget, så har dette laget tradisjon for å ha med seg ryttere som kan hevde seg på alle typer etapper. Men med den formen som Sondre har vært i denne våren, så ville han ikke hatt noe der å gjøre, mener Kaggestad.

NM neste
Holst Enger fikk en elendig start på sesongen da han pådro seg salmonella. Dette satte ham kraftig tilbake. Han gikk glipp av mye trening, kom på etterskudd og måtte melde forfall til mange av rittene han hadde håpet å prestere i. Da han endelig følte han var igang igjen, i mai, satte ikke AG2R ham opp på noen ritt. I stedet dro han på høydesamling i Sierra Nevada.

– Nå er jeg mentalt sliten. Jeg har forsøkt å holde motet oppe, men det er tøft, sier Holst Enger.

Etter en svipptur hjemom Horten reiser han onsdag til Stjørdal for å sykle søndagens fellesstart i NM.

– Jeg har ikke fått til noe i år. Det er rart hvis formen plutselig skal komme på søndag.

– Hvem er favoritt i NM?

– Det er meg det, da! Hehe! Neida, jeg må se an løypa. Jeg har ikke sett på profilen ennå, svarer han.