Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kjenner ikke alle detaljer ennå, men dette var helt åpenbart et planlagt angrep på uskyldige London-borgere som avsluttet sine bønner under den hellige måneden ramadan, sier Khan.

Han er rystet etter at en varebil kjørte inn i en gruppe muslimer på vei hjem fra midnatts-bønn i en moské ved Finsbyry park i London. En person er bekreftet drept, og åtte er sendt til sykehus.

– Selv om dette ser ut til å være et angrep mot et spesielt miljø, er det akkurat som angrepene i Manchester, på Westminster og London Bridge også et angrep mot alle våre felles verdier om toleranse, frihet og respekt, fortsetter han.

Selv om politiet så langt sier de har for få detaljer til å slå fast at det dreier seg om et terrorangrep, er det antiterrorpolitiet som etterforsker saken.

Vitner har forklart at gjerningsmannen ropte «drep alle muslimer».

– motivert av islamofobi

Generalsekretæren i Muslim counsil of Britain (MCB), tilsvarende islamsk råd, er også tydelig på at det er terror som har rammet dem. Han oppfordrer folk til å beholde roen.

– Mange vil føle seg terrorisert, være sinte og triste etter det som har skjedd. Vi ber om ro til etterforskningen har avslørt de faktiske forhold, og i disse siste dager av ramadan - be for rettferdighet for de som er rammet, skriver Harun Khan i en uttalelse.

Han skriver videre at det ser ut til at angrepet er drevet av islamofobi.

– I natt ble vanlige britiske borgere angrepet da de gjennomførte sin midnattsbønn. Jeg ber for ofrene og deres familier. Utifra øyenvitne-beskrivelser, virker det som gjerningsmannen er motivert av islamofobi, skriver han.

MCB ber om økt sikkerhet ved moskeene nå som Ramadan avsluttes med Id-feiringer ved alle moskéer.

– Dette er terror

Statsminister Theresa May er informert om hendelsen. Mays talsperson sier statsministernes tanker går til "dem som ble skadd i denne forferdelige hendelsen". Labour-leder Jeremy Corbyn sier på Twitter at han er "fullstendig sjokkert" over det som har skjedd.

– Mine tanker går til alle som er rammet av denne fryktelige hendelsen, skriver han.

Også styrelederen i moskeen er tydelig i ordvalget om det som skjedde i bydelen Finsbury Park.

– Den som gjorde dette, gjorde det for å skade folk, og dette er terror, sier styreleder Mohammed Kozbar til The Sun.