KLUBBLØS: Kamer Qaka står uten klubb etter at kontrakten med Kristiansund ble terminert.
KLUBBLØS: Kamer Qaka står uten klubb etter at kontrakten med Kristiansund ble terminert. Foto: Tøsse, Anders

Qakas kontrakt med Kristiansund terminert

Kamer Qaka (22) er ferdig i Kristiansund.

Kristiansund skriver at midtbanespiller Kamer Qakas kontrakt med klubben er terminert med umiddelbar virkning.

– Kamer Qaka har vært sykemeldt den siste tiden, og verken klubb eller spiller vil gi ytterligere kommentarer, skriver klubben.

Ifølge Tidens Krav har det vært flere episoder hvor Qaka «ikke har oppført seg etter den standarden klubben forventer av spillerne på trening og ellers».

– Liker at dine egne, som du har kjempet for, nå snakker piss. Ta det rolig. Dere finner nok en Qaka til, skrev den tidligere Vålerenga- og Sarpsborg-spilleren på Instagram lørdag kveld.

Qaka kom til Kristiansund før forrige sesong og ble kåret til årets spiller i sesongen som endte med opprykk.

– Det var noen uttalelser før sesongen om at han kunne gjøre som han ville i Eliteserien. Han var for god for Eliteserien, men han har ikke vært i nærheten av av å være for god for Eliteserien. Til tider har han nesten ikke vært god nok, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, og fortsetter:

– Nå må han se seg selv i speilet og spørre seg om det er noe feil med alle klubber han har vært i, eller om det kan være noe med seg selv?

I et intervju med Nettavisen denne uken hevdet Qaka at han var på vei til en utenlandsk klubb. Sportslig leder Kenneth André Leren uttalte imidlertid til Tidens Krav at Kristiansund ikke hadde mottatt bud på spilleren.

– Det er ikke noe lettere i utlandet. Du kan ikke være superegoist der heller. Man må forholde seg til lagkamerater og de som bestemmer, sier Mathisen.

Qaka, som har vært sykmeldt den siste uken, var ikke med i Kristiansunds kamptropp mot Aalesund lørdag. Han har ikke spilt siden kampen mot Viking 4. juni.

– Dette er en spiller som alltid har hatt mye talent, men som har hatt mange problemer utenfor banen. Han har ikke den rette innstillingen. Nå trodde vi at Kristiansund hadde fått ham til å jobbe hardt og være del av kollektivet for å få det til å fungere, sier Jesper Mathisen.