Ny Diamond League-seier for Karsten Warholm

21-åringen imponerte igjen på 400 meter hekk.

Karsten Warholm (21) fortsetter å imponere. Søndag løp han inn til en ny seier under Diamond League-stevnet i Stockholm på tiden 48.82.

Leder sammenlagt
Triumfen kommer bare få dager etter at nordmannen vant 400 meter hekk på Bislett Games på ny norsk rekord på tiden 48.25.

– Det var et veldig bra løp. Jeg følte at jeg var litt sliten etter Bislett, men de andre var tydeligvis mer slitne, sier Warholm til SVT.

Se video av løpet øverst på siden! (Video med tillatelse fra NRK)

Nå leder 21-åringen fra Ulsteinvik Diamond League sammenlagt for utøverne på 400 meter hekk etter en meget begivenhetsrik uke.

– Det blir en mental utladning. Det var på hjemmebane og folk var veldig i ekstase. Personlig var også det. Det har vært en mental påkjenning. Men det er fint å se at jeg kan snu om og levere her i dag, sier Warholm.

Da TV 2 snakket med Bislett Games-general Steinar Hoen i kjølvannet av suksessen i Oslo, mente den tidligere høydehopperen at Warholm er medaljekandidat i London-VM i sommer. Som på torsdag prøver Warholm å tone ned forventningene etter å ha fått sitt definitive gjennombrudd på den største friidrettsscenen.

– Jeg synes vi skal roe det litt ned. Det er forskjell på Diamond League og VM, sier Warholm.

Ingebrigtsen på sjuende
Filip Ingebrigtsen løp bare 15/100 sekund langsommere enn sin personlige rekord på 800 meter, men ble kun nummer sju i et nasjonalt løp i Stockholm søndag, skriver NTB.

Han noterte tiden 1.47,94, som er årsbeste for hans del. Nederlandske Thijmen Kupers vant med 1.45,02 foran Mark English med 1.45,42.

På Bislett sist torsdag løp Filip Ingebrigtsen 1500 meter, men den regjerende europamesteren på distansen ble da bare nummer fire.