Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paolo Maldini la opp som fotballspiller i 2009, 24 år etter at han debuterte for AC Milan. Forsvarsspilleren spilte mer enn ni hundre kamper for sitt kjære klubblag og fikk også 126 landskamper for Italia.

Etter at fotballskoene ble lagt på hyllen, tok Maldini i stedet opp tennisracketen. Nå er han blitt så god at han er kvalifisert til ATP Challenger-turneringen i Milano sammen med Stefano Landonio i double.

– Vi visste at han kunne spille bra. Dette var vår første konkurranse, men vi har tidligere bare spilt oppvisningskamper i veldedeighetskampanjer, sier Landonio til Il Tennis Italiano, og fortsetter:

– Til å ha startet så sent, for bare fem-seks år siden, sliter han litt med den tekniske biten, men han har med seg fantastiske mentale og fysiske fortrinn fra fotballen. Han er virkelig sterk i de avgjørende øyeblikkene, sier han.

Turneringen Aspria Tennis Cup Tournament er i slutten av juni og er en del av årets ATP Challenger-kalender. Maldini fyller 49 år når turneringen starter.

Maldini skal ha takket nei til flere roller i AC Milan etter at han la opp.

– Jeg har andre interesser og forretninger utenfor fotballen, så jeg ønsker bare å ha min egen timeplan og se hvordan det virkelige livet fungerer. Nå spiller jeg tennis, og jeg elsker det. Jeg bokset i tre år og det var veldig gøy. Det er hardt, men en veldig fin sport. Jeg liker virkelig boksetreningen, uttalte Maldini i 2015, ifølge engelske Daily Mail.

Paolo Maldini vant blant annet seks serietitler og Mesterligaen fem ganger for AC Milan i løpet av sin lange karriere. Han vant aldri noe med Italia, men spilte VM-finale i 1994 og EM-finale seks år senere.

Maldinis tidligere lagkamerat i Milan Andrij Sjevtsjenko har også vist at han har talenter på andre idrettsarenaer enn på fotballbanen. I 2013 debuterte den ukrainske storscoreren i en profesjonell golfturnering, skriver Daily Mail.