I RETTEN: Rettsaken mot Bill Cosby har pågått i Pennsylvania i USA denne måneden. Her er han fotografert lørdag, under den sjette dagen av juryens drøfting.
I RETTEN: Rettsaken mot Bill Cosby har pågått i Pennsylvania i USA denne måneden. Her er han fotografert lørdag, under den sjette dagen av juryens drøfting. Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AFP/NTB scanpix

Juryen blir ikke enige – Bill Cosby-rettsaken blir annulert

Påtalemyndighetene vil stille Bill Cosby for retten på nytt .

Komikeren Bill Cosby (79) sto tiltalt for seksuelle overgrep mot 44 år gamle Andrea Constand for 12 år siden.

Juryen, som består av sju menn og fem kvinner, har ikke kommet til enighet etter seks dager og 52 timer drøfting, og derfor blir rettsaken annullert.

Det var dommeren som tok den avgjørelsen lørdag, skriver New York Times.

TV-stjernen er nå løslatt mot en kausjon på 1 million dollar (snaut 8,5 millioner kroner).

Påtalemyndighetene må nå bestemme om de vil be om en ny rettssak.

Ifølge nyhetsbyrået AP uttaler påtalemyndighetene lørdag at de vil ta saken til retten på nytt.

12 år gammel sak

Cosby var tiltalt for å ha voldtatt Andrea Constand i hans hjem i 2004. Han skal angivelig ha dopet henne ned med vin og piller og deretter misbrukt henne seksuelt.

Cosbys forsvarer hevder at de to var elskere og at hun samtykket til den seksuelle omgangen.

Cosby nektet å vitne i retten. Hans forsvarer innkalte bare ett vitne og brukte bare noen minutter på sin prosedyre. Det finnes ingen bevis mot Cosby, var budskapet.

Komikeren, som er kjent fra 80-tallsserien The Cosby Show, risikerte opptil ti års fengsel for den angivelige voldtekten.

Selv om rundt 60 kvinner har stått fram og anklaget komikeren for seksuelle overgrep, så var Cosby kun tiltalt for den angivelige voldtekten som skal ha skjedd for 12 år siden.

Overgrepene skal ha skjedd over en 40 år lang periode, og ettersom de andre sakene er foreldet, er det bare Constands anklager som har ført til at det har blitt reist kriminalsak.

(TV 2/NTB)