SISTE: Politiet opplyser at 58 personer er savnet og antatt døde etter brannen i boligblokka Grenfell Tower. Antallet kan stige.

Brannmennene som bidro i redningarbeidet etter brannen i leilighetskomplekset Grenfell Tower i London har etterlatt seg en hjerteskjærende siste hilsen til ofrene.

På et rosa papir rundt en blomsterbukett, som ble lagt ned ved andre kondolanser i nærheten av den utbrente bygningen, står det: «Vi har aldri jobbet hardere. Vi ga alt. Unnskyld for at det ikke var nok».

Den håndskrevne hilsenen er signert «brannmenn», og den avsluttes med «hvil i fred», skriver The Sun, som først omtalte saken.

– Husker barna som skrek på hjelp

Omtrent 300 brannmenn bidro i slukningsarbeidet av brannen i leilighetskomplekset Grenfell Tower i London, som brøt ut natt til onsdag.

KONDOLANSE: En av blomsterhilsenene til ofrene etter dødsbrannen i Grenfell Tower er skrevet av brannmennene som kjempet mot flammene.
KONDOLANSE: En av blomsterhilsenene til ofrene etter dødsbrannen i Grenfell Tower er skrevet av brannmennene som kjempet mot flammene.

I et eksklusivt intervju med Sky News, forteller brannmann Damian Magee om de fryktelige inntrykkene.

– Det jeg husker best var skrikene. Barn som skrek, skrep på hjelp. De fikk sikkert håp da de så så mange brannfolk, sier Magee.

Han har jobbet som brannmann i 20 år, og har aldri opplevd noe tilsvarende.

– Jeg husker jeg møtte på en liten gutt som kom ut med moren sin. Moren var veldig skadet, men han så ok ut. Han var en skjønn gutt på kanskje fem år. Jeg måtte spørre ham om det var flere inne i leiligheten, for vi var på vei inn dit, men denne femåringen sa: «Bare broren min, men han er død», forteller Magee.

– Det knuser hjertet mitt, sier han og forklarer hvor fortvilende det er å være brannmann uten å kunne hjelpe alle.

– Vi så folk dø. Jeg så folk dø, sier han og beskriver inntrykkene.

Se det eksklusive intervjuet øverst i saken.

Frykter tresifret antall døde

Så langt er 58 personer bekreftet omkommet, og det fryktes at flere personer er savnet i brannruinene.

Det er anslått at rundt 600 personer befant seg i de rundt 120 leilighetene. Brannen startet i en av de laveste etasjene og spredte seg raskt oppover i den 24 etasjer høye blokken.

Scotland Yard har åpnet etterforskning etter storbrannen, for å avdekke om det kan ha skjedd noe kriminelt.

Statsminister Theresa May beordret torsdag en grundig granskning av brannen, som spredte seg i enorm fart og satt hele bygningen i fyr på kort tid.

Sinte demonstranter

Det har kommet fram at fasadeplatene som ble brukt på Grenfell Tower er ulovlige i USA og Tyskland. Årsaken er at de er betraktet som for farlige i høye bygninger.

Fredag stormet sinte demonstranter rådhuset i bydelen der Grenfell Tower ligger. Grunnen til demonstrantenes sinne var blant annet påstander om at myndighetene ikke tok seg råd til å brannsikre bygget. Mange var også opprørt over at deres kjære enda ikke er hentet ut av blokken.