– Det er deilig å komme seg ut her. Oslo har veldig mye ferjer, så man kan reise ut til Hovedøya og Langøyene. Det er kjempefint, sier Stian Guldhaug.

Han hadde tatt turen til Langøyene for å nyte dagen sammen med sønnen Sebastian (3).

25 grader

Folk på Sør- og Østlandet kan glede seg over en helg med flott sommervær. Det gode været fortsetter på søndag, forteller meteorolog Lillian Bergheim i Storm Geo.

– Det er stort sett lettskyet og halvskyet og temperaturer på over 20, kanskje opp mot 25 grader lørdag og søndag, sier Bergheim.

Nedbør på vei

For resten av landet er ikke været fullt så lovende. Lørdag formiddag er det opphold på Vestlandet, men det vil ikke vare.

En front som kommer inn vil gi nedbør i løpet av ettermiddagen fra Hordaland og helt nord til Nordland. Temperaturen ligger på mellom 15 og 17 grader og vil synke litt søndag.

I Nordland regner det lørdag, og det vil det fortsette med søndag. Troms og Finnmark har halvskyet til skyet oppholdsvær, men de nordligste fylkene vil også få regnbyger søndag.

Frisk bris i Skagerrak

For båtfolket kan det være kjekt å vite at det lørdag blåser frisk bris til liten kuling fra Stad til Trondheimsfjorden. Søndag ventes det frisk bris til liten kuling i kystområdene fra Stad til Lofoten.

– I Skagerrak vil det blåse frisk bris på søndag, sier Lillian Bergheim.