Sju amerikanere savnet etter skipskollisjon utenfor Japan

Et amerikansk marineskip kolliderte med et konteinerskip fredag.

HARDT RAMMET:  USS Fitzgerald kolliderte med et filippinsk kontainerskip fredag.  Foto: AP/NTB SCANPIX
HARDT RAMMET:  USS Fitzgerald kolliderte med et filippinsk kontainerskip fredag.  Foto: AP/NTB SCANPIX

Sju amerikanere er savnet og to er skadd etter at et amerikansk marineskip kolliderte med et konteinerskip sørvest for Yokosuka i Japan fredag.

Det bekrefter den amerikanske marinen.

Sju personer er ikke gjort rede for. Skipet og den japanske kystvakten fortsetter å søke etter dem. To er fraktet til sykehus, andre har små skader.

Blant de skadde er befalshaver Bryce Bencon. Den amerikanske marinen har bekreftet at hans tilstand er stabil på et sykehus i Yokosuka.

– Etter hvert som mer informasjon blir kjent, skal vi dele det med familiene og deretter når det er passende for offentligheten, sier USAs marinesjef John Richardson lørdag morgen norsk tid.

– Alle våre tanker og bønner går til mannskapet på Fitzgerald og deres familier, la han til.

USS Fitzgerald er en destroyer – et krigsskip som er spesielt egnet til eskorteoppdrag. Skipet er normalt stasjonert i Yokosuka, 56 nautiske mil fra der ulykken fant sted.

Handelsskipet som var involvert i kollisjonen, er et filippinsk konteinerskip som går under navnet ACX Crystal. Det er 222 meter langt og skal også ha fått skader etter sammenstøtet, men det er ikke meldt om skadde eller savnede.

TV-bilder fra japanske NHK viste store skader på det amerikanske skipet like etter ulykken. Det ble også rapportert at det tok inn vann flere steder. USS Fitzgerald kan manøvreres for egen maskin, men fremdriften er begrenset.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2