Norsk-kosoveren Bersant Celina (20) blir lånt ut fra Manhcester City til Ipswich kommende sesong. Det bekreftet spilleren overfor Nettavisen fredag.

– Ting har gått veldig fort. Jeg bestemte meg for å signere for Ipswich på torsdag, sier Celina til Nettavisen.

Ipswich eller Manchester City har bekreftet overgangen så langt.

Den offensive midtbanespilleren meldte selv etter U21-landskampen mot Norge på Marienlyst tidligere denne uken at han trolig endte opp i Bolton, men det viser seg altså ikke å stemme.

Norsk-kosovaren, som er oppvokst i Drammen, skal spille under Mick McCarthy og blir managerens første signering denne sommeren.

– Jeg velger Ipswich fordi det er veldig god og stor klubb med en veldig bra manager, sier Celina til Nettavisen.

Ipswich havnet på 16. plass i Championship forrige sesong.

Fire kamper for City
Celina ble hentet til Manchester City fra Strømsgodset i 2012 og sluttet seg da til de lyseblås akademi. Hann fikk debuten for førstelaget i januar 2016 og står med fire kamper, alle under Manuel Pellegrinis ledelsen.

Veien til førstelaget er lang i City, og derfor ble Celina sendt på lån til nederlandske Twente, der han spilte 27 kamper og scoret fem mål.

Kaptein for Kosovo
Celina var kaptein i Kosovos 0-5-tap for Norge på Marienlyst. Det resultatet blir høyst trolig ikke stående. Norges U21-landslag benyttet seg av Kristoffer Ajer, selv om Celtic-spilleren var suspendert. Resultatet blir trolig endret til 3-0-seier for Kosovo etter den norske tabben.

– En av de utpå her som har vist mest og best ferdigheter. Det er synd at Bersant Celina ikke er en spiller Lars Lagerbäck og hans arvtagere kan få glede av, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen etter kampen.

UEFA har opplyst til TV 2 Sporten at en disiplinærsak mot Norges Fotballforbund er opprettet. De vil avgjøre hvilke konsekvenser saken får på et møte 20. juli.