– Wonder Woman kicker ass

Wonder Woman, med norske Lisa Loven Kongsli i en av rollene, imponerer TV 2s anmelder.

Fredag har actionheltfilmen Wonder Woman med Gal Gadot, Chris Pine og Robin Wrigth i hovedrollene, premiere på norske kinoer.

Filmen gjorde en utrolig åpningshelg i USA i juni, og satte nye rekorder for en film regissert av en kvinne.

Med både kvinnelig hovedrolle og den kvinnelige regissøren Patty Jenkins i lederstolen, omtales filmen som en milepæl for kvinner i filmverdenen.

– Fikk gåsehud

Regissør Camilla Laache i TV 2 har tatt en titt på filmen:

– Vi treffer Wonder Woman isolert på en øy. Hun er det eneste barnet og vokser opp i en verden med kvinnelige krigere. Øya er skjult for mennesker av ulike årsaker. Men en dag åpnes verden for henne, og hun kommer til vårt univers midt i andre verdenskrig. Hennes oppgave er å redde verden, forteller anmelderen.

– Jeg fikk helt gåsehud av å se scenene på øya med de kvinnelige krigerne. Det var så vakkert, så estetisk helt nydelig. De kicker ass så det ljomer etter. Jeg får helt gåsehud bare jeg snakker om det, sier Laache.

Sjekk ut traileren:

– Slår mennene sønder og sammen

Wonder Woman er en beinhard superhelt.

– Hun slår mennene sønder og sammen, og er en superhelt tvers igjennom. Men hun har flere lag også, så hun er en spennende karakter. Jeg er veldig begeistret. Man har snakket om å fornye superheltfilmer, og det var en kvinne som skulle til. Det var på tide, forteller Laache.

For i Hollywood har man tradisjonelt tenkt at det må være en mannlig hovedperson for at både menn og kvinner skal se filmen. Men denne filmen viser at verden er klar for kvinnelige superkrefter, og folk strømmer til kinoene.

KULE KVINNER: Lisa Loven Kongsli står til venstre, med Gal Gadot ved siden av seg. Til høyre er Connie Nielsen og Robin Wrigth. Foto: SF Studios  
KULE KVINNER: Lisa Loven Kongsli står til venstre, med Gal Gadot ved siden av seg. Til høyre er Connie Nielsen og Robin Wrigth. Foto: SF Studios  
TERNINGKAST: Det blir en femmer til Wonder Woman fra TV 2s anmelder. 
TERNINGKAST: Det blir en femmer til Wonder Woman fra TV 2s anmelder. 

Norske Lisa er med

I tillegg er norske Lisa Loven Kongsli med første halvdel av filmen. Hun spiller nemlig tanten til Wonder Woman, Manalippe, og er også en av de kvinnelige krigerne.

Hovedrollen spilles av israelske Gal Galdot. Hun dukket også opp som Wonder Woman i den ikke fullt så lovprisede Batman v. Superman. Ellers er hun kjent fra Fast & Furious-filmene.

– Også Robin Wrigth fra House of Cards er med. Først var jeg litt skeptisk, men hun er en veldig tøff kriger, forteller Laache.