MMA-stjernen Conor McGregor er underdog i boksekampen mot Floyd Maywather.
MMA-stjernen Conor McGregor er underdog i boksekampen mot Floyd Maywather. Foto: Julio Cortez

Få tror på McGregor: – En upolert amatør

Du kan sikre deg mye penger om du satser på at Conor McGregor vinner over Floyd Mayweather. Det bruker MMA-stjernen som motivasjon.

Gigantkampen i Las Vegas 26. august er verdt milliarder.

Bokseleiren mener ubeseirede Floyd Mayweather (40) enkelt kommer til å knuse Conor McGregor (28), mens MMA-leiren setter sin lit til irens pågangsmot og venstreslegge.

Hos de fleste bookmakerne er Mayweather favoritt. BBCs bokseekspert kaller McGregor en upolert amatør.

Conor McGregors agent Audie Attar har en melding til de som mener McGregor bare gjør dette for å sikre seg en fet lønningsdag.

– Vi tror vi kommer til å vinne. Conor går ikke til den kampen bare for én lønningsdag. Han er veldig ambisiøs sportslig og i business. Vi tror det bare kan bli bedre, sier Attar.

Som mange andre idrettsstjerner finner Conor McGregor motivasjon i at få har troen på ham.

– Han elsker at mange tviler. Han elsker at han skal gjøre noe ingen andre har gjort. Det er bensin på bålet. Jo større presset er, jo bedre er han til å takle det, tror agenten.

Hvor god er McGregor til å bokse?

Attar kaller Maywather den beste bokseren gjennom tidene, men tror nøkkelen til suksess ligger i at bokselegenden ikke helt vet hva han kan forvente av McGregor.

– Det er ting Mayweather ikke har værte ute for før. Det er de tingene Conor kommer med. Det gjør at det vil bli en interessant kamp. Da kommer statistikken til Maywather å være 49-1.

Mange tror McGregor vil bli knocket ut raskt av Mayweather, noe som vil stille MMA i et dårlig lys opp mot boksing. Rapportene om McGregors bokseferdigheter varierer. Noen sier han kunne gjort det bra om han hadde valgt den karrieren, mens andre bare ler av sjansene hans mot en profesjonell bokser.

Det som nevnes som et håp for McGregor er å få Mayweather i klinsj ofte og på den måten bruke bryteegenskapene sine til å sette melkesyre i armene til amerikaneren.

– Boksere er amatører i en klinsj. Få en bokser til å bryte i en klinsj i et minutt eller to, da blir armene så tunge at de ikke klarer å løfte dem, sier russiske Artem Lobov, som har sparret med McGregor og roser kraften i irens slag.

Enorm prestisje

En ekstra dimensjon ved fighten er at de to kampsportene har en rivalisering der boksingens posisjon er truet av den økende populariteten til nykomlingen MMA. Den tapende part vil få det tungt etterpå.

Floyd Mayweather.
Floyd Mayweather. Foto: John Locher

– Jeg tror denne kampen vil gå alle rundene. Vi kommer ikke til å bli knocket ut. Alt kan naturlivis skje, men jeg tror det kommer til å bli en intens kamp. Dette kommer ikke til å være negativt for Conors karriere i det hele tatt, slår agenten, som selvfølgelig er inhabil, fast.

Steve Bunce, bokseekspert for BBC, levner iren lite håp.

– Han er en upolert amatør. Peter McDonagh, den irske mesteren som har tapt flere kamper enn han har vunnet, ville slått McGregor over ti eller tolv runder. Det kommer til å bli en enorm nivåforskjell.

Holly Holm, som gikk over fra boksing til MMA, her mer tro på McGregor.

– Boksing er en helt annen verden, men Conor tror virkelig på seg selv, og han kommer til å slå bra fra seg.

Nyt showet!

For de aller fleste vil kampen rett og slett bare være et fascinerende, gigantisk show, som boksestjernen Andre Ward påpeker.

– Jeg tror Mayweather vinner, men det blir uansett spektakulært. Noen sier dette ikke er bra, men boksefans vil følge kampen, MMA-fans vil følge den, vanlige folk kommer til å se på, all verdens media dekker det. Bare nyt forestillingen. Jeg kommer til å se på, bare ta det for det det er, sier 33-åringen.

Kampen vil gå foran 20 000 tilskuere i T-Mobile Arena i Las Vegas. Kampen for billetter vil bli like intens som den mellom Mayweather og McGregor. Da Mayweather møtte Pacquiao i 2015 ble kun 1000 av 16 500 billetter lagt ut for salg til vanlige folk.

TV-kanalene kan vente gigantiske pay-per-view-inntekter når de nå appellerer til både boksefans, MMA-fans og de som bare elsker et stort show.

– The sky's the limit. Vi har ikke sett noe lignende tidligere, sier Stephen Espinoza, visepresident i Showtime, som sender kampen i USA.