STOCKHOLM: Marcus & Martinus på scenen i Globen i Stockholm.
STOCKHOLM: Marcus & Martinus på scenen i Globen i Stockholm. Foto: Maja Suslin/TT/NTB scanpix

35.000 VENTET TIL Marcus & Martinus-konsert:

– Om alt går etter planen, setter vi Norge på kartet igjen

Tvillingene fra Trofors skal prøvekjøre Norges største arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag 2. juli går startskuddet for dagsfestivalen Oslo Sommertid på Voldsløkka i Oslo.

Området ligger mellom Sagene og Tåsen og dette er første gang idrettsanlegget på nærmere 40.000 kvadratmeter testes som en konsertarena.

Kan huse 60.000

Foreløpig ventes det omlag 35.000 publikummere til Oslo Sommertid. På papiret skal området kunne huse 60.000 tilskuere.

– Dette er tidenes største konsertarena i Norge. I etterkant av arrangementet skal arenaen evalueres og godkjennes, og om alt går som alle håper, så kan det sette Oslo på kartet igjen som internasjonal aktør for storkonserter, sier daglig leder av Atomic Soul, Peer Osmundsvaag, før han legger til:

– Det er fysisk plass til veldig mange, men så må man også tenke sikkerhet, inn- og utgang av arenaen. Voldsløkka kan potensielt huse 60.000, men det er som sagt mange faktorer som spiller inn for at det skal fungere optimalt.

Tvillingtrøbbel

De første til å headline på Voldsløkka er tvillingene Marcus & Martinus. Brødrene fra Trofors er i godt selskap, for i tillegg kommer finnen som smelter alle pikehjerter, Isac Elliot og norske Sval.

– Marcus & Martinus er nok den beste starten vi kunne hatt. Det er Norges største artister, og de har hatt en kometkarrière som er uvirkelig i norsk målestokk. Det er en veldig passende åpning, sier arrangøren entusiastisk.

Dessuten blir ikke Marcus og Martinus de eneste tvillingene der. De populære Musical.ly-tvillingene fra Tysklad, Lisa & Lena, dukker også opp.

– Vi gleder oss veldig til å komme til Oslo for første gang og få møtt så mange av våre norske fans som mulig. Å møte Marcus & Martinus og få være på scenen kommer til å bli rått – vi klarer ikke vente, skriver tvillingene på Oslo Sommertids hjemmesider.

Lisa & Lena ble kjent via appen Musical.ly i 2015. I dag har de over 17 millioner følgere på appen, og nesten 10 millioner følger hverdagen deres på Instagram.

En annerledes festival

Osmundsvaag forklarer at Oslo Sommertid skal være annerledes fra alle andre festivaler. Denne gangen ble det et relativt ungt, nyskapende og interaktivt uttrykk, men dette setter ikke standarden for en eventuell gjentakelse ved en senere anledning.

– Dersom Oslo Sommertid hadde vart i to dager, kunne de to dagene vært vidt forskjellige. Mange festivaler har ett uttrykk hele festivalen. På Oslo Sommertid setter headlineren standarden for dagen. Hypotetisk sett kunne Marcus & Martinus vært headlinere den ene dagen, Coldplay den andre og Andrea Bochelli den tredje. Vi skal ikke preike noen livsstil, konstaterer han.

De største stjernene dropper Norge

Det var Atomic Soul og Osmundsvaag som jobbet frem en tillatelse for å få bruke Voldsløkka fra Bymiljøetaten i fjor sommer. Han har stor tro på at enda flere internasjonale artister vil ta turen innom Norge dersom Voldsløkka blir godkjent som konsertarena.

– Flere av de største internasjonale artistene skimmer forbi Norge. Coldplay gjør blant annet to jobber i Gøteborg neste uke, men ingen i Norge. Det er to ting som er årsaken til at Norge blir nedprioritert. Valutaen er ikke i den norske kronens favør, samt at Oslo per nå har for små steder å avholde konserter.

Og det er ikke bare Coldplay Atomic Soul har i kikkerten dersom arenaen består.

– Det er mange flere enn man tror som ville vært potensielle dersom vi hadde hatt en så stor arena. Disse er for store for dagens tilbud i Oslo, og per dags dato så har Bergen, Stavanger og Trondheim større arenaer enn Oslo. Det er jo fint det, men det er viktig at Oslo også har en arena som også kan huse de aller største stjernene, forklarer han.