Orange is the New Black-skaperne med ny serie: – Det er feelgood, drama og intriger

Ny serie med tøffe damer imponerer TV 2s anmelder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er store forventninger til den nye Netflix-serien Glow, som har premiere om en uke. Flere av hodene bak suksess-serien Orange is the New Black er nemlig samlet igjen, og resultatet er en 80-talls wrestling-serie som du antagelig ikke har sett maken til.

Oranges Jenji Kohan og Tara Herrmann er produsenter, og Homelands Liz Flahive og Oranges Carly Mensch er serieskaperne.

– Veldig morsomt

Serien er basert på en ekte historie om tv-serien Gorgeous Ladies of Wrestling, som begynte å gå på amerikansk TV i 1986, men karakterene er fiksjonelle.

TV 2s anmelder Camilla Laache har tatt en titt på serien:

– Vi følger disse veldig ulike damene, og i hovedsak Ruth, som er en mislykka og ganske dårlig skuespiller. Hun møter en mislykket regissør, og målet er å lage en serie om damewrestling som skal vises på TV. Det er en feelgood-serie, det er godt drama, det er intriger. Det er veldig morsomt, sier Laache på God morgen Norge fredag morgen.

Sjekk ut traileren her:

– Litt seig i starten

Hun legger til at det kan ta litt tid å komme inn i serien.

– Den er kanskje litt seig på begynnelsen. Men etter hvert finner de ulike sine karakterer i wrestling-miljøet, og da blir det veldig morsomt. Og det er litt sport oppi det hele: Her blir man engasjert, selv jeg, som egentlig ikke er opptatt av det, sier Laache.

TERNINGKAST: Det ble en femmer til Glow.
TERNINGKAST: Det ble en femmer til Glow.

Serien inneholder et stort register av karakterer. Hovedpersonen spilles av Alison Brie (34), kjent fra Community og Mad Men. I tillegg følger vi en hel gruppe med kvinner.

– Det er litt mange karakterer som man ikke blir kjent med, men da kan man glede seg til en sesong to, sier Laache.