Orange is the New Black-skaperne med ny serie: – Det er feelgood, drama og intriger

Ny serie med tøffe damer imponerer TV 2s anmelder.

Det er store forventninger til den nye Netflix-serien Glow, som har premiere om en uke. Flere av hodene bak suksess-serien Orange is the New Black er nemlig samlet igjen, og resultatet er en 80-talls wrestling-serie som du antagelig ikke har sett maken til.

Oranges Jenji Kohan og Tara Herrmann er produsenter, og Homelands Liz Flahive og Oranges Carly Mensch er serieskaperne.

– Veldig morsomt

Serien er basert på en ekte historie om tv-serien Gorgeous Ladies of Wrestling, som begynte å gå på amerikansk TV i 1986, men karakterene er fiksjonelle.

TV 2s anmelder Camilla Laache har tatt en titt på serien:

– Vi følger disse veldig ulike damene, og i hovedsak Ruth, som er en mislykka og ganske dårlig skuespiller. Hun møter en mislykket regissør, og målet er å lage en serie om damewrestling som skal vises på TV. Det er en feelgood-serie, det er godt drama, det er intriger. Det er veldig morsomt, sier Laache på God morgen Norge fredag morgen.

Sjekk ut traileren her:

– Litt seig i starten

Hun legger til at det kan ta litt tid å komme inn i serien.

– Den er kanskje litt seig på begynnelsen. Men etter hvert finner de ulike sine karakterer i wrestling-miljøet, og da blir det veldig morsomt. Og det er litt sport oppi det hele: Her blir man engasjert, selv jeg, som egentlig ikke er opptatt av det, sier Laache.

TERNINGKAST: Det ble en femmer til Glow.
TERNINGKAST: Det ble en femmer til Glow.

Serien inneholder et stort register av karakterer. Hovedpersonen spilles av Alison Brie (34), kjent fra Community og Mad Men. I tillegg følger vi en hel gruppe med kvinner.

– Det er litt mange karakterer som man ikke blir kjent med, men da kan man glede seg til en sesong to, sier Laache.