Bislett Games-generalen mener Warholm kan ta VM-gull i sommer

– Han kan bli den største norske idrettsprofilen, sier Steinar Hoen til TV 2.

Karsten Warholm (21) har såvidt landet etter å ha satt norsk rekord på 400 meter hekk på Bislett Games torsdag kveld.

Bislett-utladning
Løperen fra Ullsteinvik møtte TV 2 med en kaffekopp i hånden på perrongen på Oslo S med kurs mot Sverige og neste Diamond League-stevne på kalenderen.

– Jeg slet litt med å sove i natt. Jeg hadde litt overtenning. Sovnet i tre-fire-tiden. Jeg lå der og sleit, sier Warholm til TV 2.

Se video fra løpet på Bislett øverst! (Video med tillatelse fra NRK)

Seieren på Bislett på tiden 48.25 var tredje beste i verden på øvelsen. Det bærer bud om at Warholm er i form, og skal vi tro Bislett Games-general Steinar Hoen har vi mer å vente av unggutten.

– Karsten Warholm kan vinne VM i London til sommeren. Han kan bli den største norske idrettsprofilen, spår Hoen overfor TV 2.

Den tidligere høydehopperen kunne stolt se den nye generasjonen norske friidrettsutøvere markerte seg i hovedstaden.

– De ordentlig gode, om det var Petter Northug, Usain Bolt eller Lionel Messi, de var gode da de var unge alle sammen. Skal du bli ordentlig god og prege en verdensidrett, vil man ofte se det tidlig. Det ser vi nå, sier Hoen.

For en uke siden satte Warholm ny norsk rekord på vanlig 400 meter på tiden 44,87 – den tiende beste i verden og beste i Europa i 2017.

Selv om forventningene er høye til 21-åringen etter knallsterke prestasjoner den siste tiden mister ikke hovedpersonen bakkekontakten og responderer beskjedent på Hoens VM-gull-utspill.

– Jeg synes vi skal være forsiktig med å trekke disse linjene nå, men det er klart at det er mye bra man ser fra det løpet i går som indikerer at man kan være på gode tider. Men igjen, det er som Kerron Clement sa, VM blir en litt annen ting. Men jeg tror ikke at jeg skal være helt ute å kjøre når vi kommer der, sier Warholm, som erkjenner at torsdagens tid lover bra for fortsettelsen.

– Tiden er ganske bra. Det er ikke ofte de vinner Diamond League på bedre tid. Det å ta så mange skalper var også gøy, sier Warholm.

– Må manne meg opp
Sammen med en spennende generasjon unge norske friidrettsutøvere begeistret Warholm på Bislett. Hoen sier han ikke kan huske en lignende stemning blant de fremmøtte siden han selv deltok under stevnet. For Warholm var det spesielt å levere foran sine landsmenn.

– Det var en veldig stor dag. Det er spesielt å gjøre det på Bislett. Når jeg har fått sett på video hvordan stemningen var, er det lettere å ta innover seg. Det var ufattelig bra trøkk, sier Warholm.

Diamond League-stevne i Stockholm kommer fort. Allerede søndag skal utøverne tilbake i ilden i den svenske hovedstaden.

– Det kan bli hardt. Jeg kjenner jeg må manne meg opp. Det blir en utladning med Bislett Games og man blir fornøyd med seg selv. Det er en del av gamet å resette det, men jeg håper folk har litt lavere forventninger til Stockholm, sier Warholm.