SERIESTJERNE: Lena Dunham har blitt en superstjerne på grunn av serien Girls, som hun har skrevet og har hovedrollen i. Her er hun på premieren til den siste sesongen tidligere i år. 
SERIESTJERNE: Lena Dunham har blitt en superstjerne på grunn av serien Girls, som hun har skrevet og har hovedrollen i. Her er hun på premieren til den siste sesongen tidligere i år.  Foto: Jamie Mccarthy

Lena Dunham langer ut mot kroppspress med frekt nakenbilde

Girls-stjernen har fått nok: – Jeg har vært igjennom helvete og tilbake.

Komikeren og Girls-serieskaperen Lena Dunham (31) har overrasket fansen mang en gang med både det ene og det andre av politiske pek og humoristiske bilder med kroppen sin.

Nå har hun delt et nytt nakenbilde, og denne gangen er det akkompagnert av en åpen og personlig tekst.

På bildet ligger Lena Dunham og poserer, med to pærer over puppene og en honningkrukke over underlivet.

På bildet ser vi også lysekronetatoveringen Dunham tok på brystet da hun var i Norge i mars.

– Jeg har brukt så mange år på å elske kroppen min, men trodd at den ikke kunne elskes av andre – meningen med den var å være grunnlaget for humor. Jeg fremførte fornærmelsene, slik at andre ikke kunne gjøre det, forteller Dunham.

– Angrer ikke

Hun er kjent for måten hun bruker kroppen sin skruppelløst til å lage humor, pek og kleine scener i serien Girls, der hun spiller hovedpersonen.

– Jeg angrer ikke på det – det er min kunst og det var min sannhet – men nå, i en alder av 31 år, jeg har vært gjennom helvete og tilbake med helsa mi, og andre personers tanker om helse og kropp. Jeg føler meg komfortabel med at denne kroppen er like god til å få folk til å le som til å vises frem som en Suicide Girl fra 2004. Jeg elsker det, sier hun.

Suicide Girl er en nett-tjeneste der modeller legger ut lettkledde bilder av seg selv. Siden hadde sin storhetstid på starten av 2000-tallet.

Måtte avlyse turné

I mai ble det klart at Dunham avlyser sin planlagte turné fordi hun har blitt syk. Hun har lenge slitt med endometriose, og har vært igjennom flere runder med behandling. Denne våren fikk hun beskjed om at hun var blitt frisk, men så kom sykdommen tilbake.

– Dette er den største fysiske smerten jeg noen gang har vært igjennom. Etter at jeg fikk beskjed om at jeg er endometriose-fri etter forrige operasjon, ble det funnet mer sykdom på dypere områder som måtte opereres med en gang og behandles, fortalte Dunham i et innlegg på siden sin.