Jakob (16) vil løpe mot verdensstjernene – kan bli historisk

Team Ingebrigtsen vurderer nå om Jakob Ingebrigtsen (16) skal løpe under Diamond League-stevnet i Stockholm søndag.

Til stormende jubel fra Bislett-publikumet stormet Jakob Ingebrigtsen inn til ny verdensrekord for 16-åringer på en engelsk mil på tiden 3.56.31.

Stortalentet slutter aldri å imponere, og nå åpnes det for at den yngstebror Ingebrigtsen skal løpe 1500-meteren under helgens Diamond League-stevne i Stockholm.

Dersom han skulle stille til start søndag, vil han bli tidenes yngste i et seniorløp i Diamond League-sammenheng.

Ingenting er avgjort, men agent Daniel Wessfeldt gjør som Ingebrigtsen ønsker.

– Jeg har akkurat hørt at han gjerne vil det, så da får vi vel fikse det. Ellers ville det ikke vært bra, sier Wessfeldt til TV 2.

– Så han kommer til å stille med de store gutta?

– Om han vil det, så får han det. Yes.

Far og trener Gjert Ingebrigtsen sier til TV 2 at de nå vil diskutere om deltakelse i Stockholm er det riktige. Han er uansett ikke i tvil om at sønnen er klar for enda en stor utfordring.

– Han er definitivt moden. Han har vist at han har kapasiteten og tankesettet. Hvis han ønsker det selv, skal han få den muligheten. Jeg skal ikke frarøve han en mulighet for en god 1500 meter, sier Gjert Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen omtalte det som «helt sykt» å løpe den engelske milen foran det norske publikumet på Bislett torsdag. Etter løpet strålte 16-åringen og mente han kunne løpt enda fortere.

– Beina føltes utrolig bra. Hadde jeg holdt rett fra start, skulle jeg løpt enda raskere. Kanskje på 55-tallet. Jeg kjente på den siste runden at jeg kunne løpt raskere, sa Ingebrigtsen til TV 2.