Wenches "guilty pleasure"

Lag desserten Wenche nøt godt da hun studerte: Banansplitt med hjemmelaget saus!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Banansplitt “My guilty pleasure”. Dette er mer enn dessert, det er et lite måltid.

Til servering trenger du:

  • 3-4 bananer (ikke overmodne, men heller ikke grønne)
  • God vaniljeis, eventuelt også sjokoladeis
  • Sjokoladekjeks, «rullader»(ser ut som sigaretter) eller mandel/ havreflarn
  • Friske jordbær
  • Eventuelt sjokoladepynt, mokka bønner eller After Eight

Wenche synes desserten smaker enda bedre med hjemmelaget saus, og forsikringer om at den er lett å lage:

Hjemmelaget sjokoladesaus:

  • 2 1/2 dl fløte ev helmelk
  • 100 g mørk sjokolade

Jordbærsaus:

  • Ca 200g frosne jordbær (kan bruke friske, men frosne gir en bedre konsistens)
  • 2-3 ss melis
  • Myk, pisket krem med vanilje
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 1-2 ts sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker

Pisk kremfløten myk (ikke stivpisket) med sukker og vaniljesukker. Oppbevar den kaldt, eventuelt i en sprøytepose, fram til servering.

Banansplitt: Skrell bananen på langs og legg halvdelen mot hverandre. Foto: TV 2 
Banansplitt: Skrell bananen på langs og legg halvdelen mot hverandre. Foto: TV 2 

Sjokoladesaus:

Kok opp fløten i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra platen og tilsett sjokoladen i biter og la sjokoladen smelte i fløten. Som regel bruker Wenche mørk kokesjokolade, men du kan også bruke Firkløver, Toblerone eller Krokanrull.

Jordbærsaus:

Sausen bør lages rett før servering og oppbevares i kjøleskapet til den skal serveres. Kjør frosne/halvtinte jordbær og melis i en foodprosessor til en glatt, fyldig saus. Smak eventuelt til med noen dråper sitron.

Servering:

  • Anrett på 3-4 posjonstallerkener eller dessertglass.
  • Skrell og del bananen opp på langs og legg halvdelene mot hverandre.
  • Fyll på med iskrem og myk, pisket fløte med vanilje
  • Fordel over sjokoladesaus og jordbærsaus.
  • Pynt med sjokoladekjeks, «rullader», mokkabønner og friske jordbær.

Om du ønsker dryss grovhakkede hasselnøtter eller valnøtter som er stekt lett i stekepanne.

Eller finn din egen variasjon på denne knallgode desserten, som nesten er som et lite måltid!