Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble en dansk jente (4) bortført fra en barnehage i Aarhus. Hun ble levert tilbake én time, etter å ha blitt utsatt for seksuelt misbruk.

Saken ryster Danmark.

En 33 år gammel lokal mann er arrestert og siktet for bortføring og voldtekt. Når det gjelder overgrep mot barn under 12 år brukes siktelsen voldtekt også om overgrep som ikke involverer samleie.

Kysset og gikk amok

Til avisen Ekstra Bladet forteller en småbarnsmor at hun har advart om kidnapperens forhold til barn.

– Jeg har over lang tid sagt til andre foreldre at de skal være på vakt. Men de fleste har bare ledd og sagt at han er flink med barn, sier Tanja Vestby Tøfting (28) til avisen.

Hun hevder at flere har tatt kontakt med henne etter at saken ble kjent torsdag. De skal ha sagt unnskyld for at de ikke tok henne seriøst da hun varslet om mannen.

Bakgrunnen for at hun var skeptisk til mannen, var at han for to år siden kysset hennes da seks år gamle datter på kinnet mens hun var på en lekeplass.

Da jentas far ba den nå siktede mannen holde seg unna, rablet det fullstendig for ham. Han sparket og slo småbarnsfaren foran sjokkerte barn. Han stakk fra stedet, for senere å returnere – denne gang med bevæpnet med en kniv og en kjøtthammer. Da tok småbarnsfaren med seg barna, løp hjem og forskanset seg, mens han ringte politiet.

Lokket med kjeks

Saken havnet i retten, og den nå siktede 33-åringen skal ha fått en betinget fengselsdom. Dette har ikke politiet bekreftet, men de har erkjent å ha hatt tidligere befatning med mannen.

– Han er kjent av politiet, men ikke for noe av dette kaliberet, sa visepolitiinspektør i Østjyllands Politi Lennart Glerup onsdag.

Mannen, som ifølge Ekstra bladet opprinnelig er fra Midtøsten, nektet å uttale seg under fengslingsmøtet torsdag. Han er nå varetektsfengslet i fire uker.

Ifølge Jyllandsposten skal mannen ha lokket jenta over gjerdet med sjokoladekjeks. Han hadde også med seg sin fars hund, som han sa at jenta skulle få klappe.

Jenta har det etter omstendighetene bra. Det var hun selv som fortalte hva som hadde skjedd da hun kom tilbake til barnehagen etter en time. Hun beskrev også hunden, og i tillegg 33-åringens klær og hår. Det tok derfor kort tid for politiet å finne frem til mannen.

Jentas stefar uttalte torsdag at han ikke bærer nag til barnehagen.

– Min første tanke var «hvordan kunne dette skje» Men jeg bebreider de ikke. De er underbemannet som mange andre steder. Jeg så hvor fortvilet de var over det som hadde skjedd, sa han til TV 2 Østjylland.