TIL EVERTON: Davy Klaassen.
TIL EVERTON: Davy Klaassen. Foto: evertonfc.com

Everton bladde opp for Ajax-kapteinen

Everton presenterte dagens andre kjøp.

Everton henter Davy Klaassen fra Ajax for 270 millioner kroner, bekreftet klubben selv på sin hjemmeside torsdag kveld.

24-åringen kommer fra Ajax, hvor han var med å spille laget til finalen i Europaligaen og ta andreplass i den nederlandske ligaen forrige sesong. Klaassen har skrevet under på en femårskontrakt.

– Jeg har spasert rundt på treningsanelgget og snakket med noen folk, og det føles bra her. For noen uker siden snakket jeg med Ronald Koeman om Everton. Jeg ønsket å komme hit og se om det var riktig klubb for meg. Helt siden jeg kom hit har jeg hatt en god følelse. Det er en stor klubb, sier nederlenderen til Everton TV.

Forrige sesong scoret Klaassen 14 ligamål for Ajax.

– Jeg er en offensiv midtbanespiller som liker å komme inn i motstanderens 16-meter. Jeg er også aggressiv og vil presse hele tiden. Jeg liker å score og skape sjanser, og jeg liker å vinne. Jeg ønsker at vi skal bli bedre og bedre som et lag og se hvor det kan ende, men jeg har en god følelse, sier han.

Everton-manager Ronald Koeman har etterlyst flere mål fra midtbanen.

– Han er fortsatt bare 24 år, men har allerede mye erfaring og er en leder på banen. I to sesonger allerede har han vært Ajax' kaptein og det forteller hvilken type person han er. Han er hardtarbeidende, liker å presse og vil gi oss mer kreativitet og mål, mener Koeman.

Overgangen bekreftes samme dag som målvakten Jordan Pickfords overgang fra Sunderland til Everton ble annonsert. Han koster klubben nesten 290 millioner kroner. Det er tidenes dyreste Everton-kjøp.

– Dette er enda en stor stor signering for Everton, og jeg er virkelig glad for at vi klarer å konkurrere på overgangsmarkedet så tidlig på sommeren, sier Koeman.