FORLATER SUNDERLAND: Jordan Pickford. 
FORLATER SUNDERLAND: Jordan Pickford.  Foto: evertonfc.com

Everton satte ny overgangsrekord

Jordan Pickford (23) er klar for Everton.

Jordan Pickford har skrevet under på en femårskontrakt med Everton, bekreftet Merseyside-klubben på sin hjemmeside.

Sunderland får nesten 290 millioner kroner for målvakten, men summen kan stige til nærmere 350 millioner kroner. Det opplyser Everton i pressemeldingen.

Pickford blir dermed tidenes dyreste Everton-spiller. Dyrere enn da klubben hentet Romelu Lukaku fra Chelsea.

– Det er stort å signere for denne klubben. Forrige sesong var min første i Premier League, så å få denne sjansen i Everton nå og få sjansen til å ta nye steg karrieren, er utrolig, sier 23-åringen til klubbens hjemmeside.

Everton-manager Ronald Koeman byttet mellom Joel Robles og Maarten Stekelenburg forrige sesong, men mange har ment at keeperplassen har vært den svakeste lagdelen hos Everton.

– Jeg er virkelig fornøyd med at vi har gjort en så betydelig signering. Jordan er en veldig talentfull proff som er sulten etter suksess, og det er viktig for oss og vårt mål om å bli bedre de neste årene, sier Koeman.

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad er ikke like overbevist.

– Jeg er usikker på Jordan Pickford. Liten, ikke god nok kommando i eget felt og har tabber i seg. Talent, men usikker på om han ender som toppkeeper. Pickford har selvsagt fått vist frem glimrende reaksjonsevne, og masse å gjøre i Sunderland. Mange keepere ville reddet mye der, tvitrer han.

– Det blir annerledes når man blir kalt i aksjon sjeldnere, og det å spre trygghet bakfra for et større lag blir viktig. Det kan selvfølgelig være jeg tar feil og at han blir en kanonkeeper for 30 millioner pund, men jeg er usikker.

Pickford er for tiden med det engelske U21-landslaget som forberederer seg til EM i Polen. Mesterskapet starter denne uken.