FORFATTER: Toppbloggeren Sophie Elise skriver på ny bok om forelskelse.
FORFATTER: Toppbloggeren Sophie Elise skriver på ny bok om forelskelse. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures

Sophie Elise (22) kommer med ny bok

Toppbloggeren følger opp salgssuksessen «Forbilde» med en bok om forelskelse.

I fjor høst debuterte 22-åringen som forfatter med selvbiografien «Forbilde». I debutboken fortalte Sophie Elise åpenhjertig om både plastiske inngrep, depresjoner og pilleavhengighet.

Nå bekrefter Cappelen Damm at Sophie Elise er i innspurten på en ny bok. Denne gangen skal temaet være forelskelse.

Det var VG som først omtalte saken.

Cappelen Damm er svært fornøyde med å ha Sophie Elise med videre.

– Det har vært et strålende godt samarbeid, og vi har vært veldig glade for å få jobbe med Sophie Elise, sier Tone Hansen, informasjonssjef i Cappelen Damm til TV 2.

En helt annen bok

Ikke før første bok var ute i butikkhyllene, hadde hun flere bokideer. Forlaget roser 22-åringens skrivelyst og stå på vilje.

– Det har gått fortløpende. Sophie Elise er en dame med mange jern i ilden, og hun er veldig produktiv. Hun visste allerede før hun var ferdig med første boken hva hun ville skive om i den neste boken. Og bok nummer to blir en helt annen type bok enn den første, sier Hansen.

Dette bekrefter Sophie Elise også selv.

– Jeg hadde flere historier jeg ville dele. Den første boken var i stor grad egenterapi, men jeg oppdaget også at den største gleden ved å skrive ikke er å skrive for meg selv, men å skrive noe som betyr noe for andre, forklarer hun.

Foreløpig er ambisjonen at boka skal være klar før jul, men Hansen i Cappelen Damm presiserer at det fort kan bli endringer.

– Som jeg sa, så har Sophie Elise mange jern i ilden nå for tiden. Nå jobber hun med manus, og vi håper at det vil bli ferdig før jul. Men som i alle bokprosesser, så er det en usikkerhetsfaktor knyttet til når produktet vil være helt klart. Det kan skje før jul, men det kan også bli til våren. Eksakt tidspunkt kommer vi tilbake til, avslutter hun.

Under årets Gullruten røpte Sophie Elise at hun håpet å være invitert til Bergen som nominert neste år. Hva TV-satsingen går ut på, ønsker hun foreløpig ikke kommentere.

Når TV 2 tar kontakt med manager Marte Schei, opplyser hun om at det kommer mer informasjon til høsten.

Krevende skriveprosess

Gjennom den nye boken, som får tittelen «Forelska», ønsker Sophie Elise å skildre forelskelsen som en følelse og altoppslukende tilstand. Manuset vil basere seg på personlige notater som Sophie Elise har skrevet ned på mobilen sin gjennom flere år, og vil omhandle en ung jentes vei inn i forelskelsen.

Å komme i gang med et manus er ikke bare, bare, men toppbloggeren har tatt med seg alle erfaringer fra forrige utgivelse.

– «Forbilde» var min første bok, så da hadde jeg mindre kjennskap til hva en skriveprosess er. Nå er det annerledes, nå vet jeg hva jeg gjør, sier hun.

Hun medgir at det er en krevende prosess, men at forkjærligheten for å skrive driver henne fremover.