Bussen kom kjørende rett mot kvinne (44):

– Hadde jeg vært ett sekund tidligere i tunnelen hadde ikke dette gått bra

Kvinnen (44) ble livredd da bussen kom kjørende i vill fart mot henne inne i tunnelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoen av bussjåføren som kjører i motsatt kjørefelt har sjokkert mange.

Sjåføren, ansatt i Nettbuss, kjørte onsdag kveld en rute i Bærum.

Et videoopptak viser hvor nærme bussen var å kjøre inn i en personbil i en tunnel.

– Sjokk

TV 2 har vært i kontakt med kvinnen som kjørte bilen. Hun reagerer kraftig på hendelsen. Både hun og sønnen (17) er sjokket over det som skjedde.

– Hadde jeg vært ett sekund tidligere inn i tunnelen, hadde ikke dette gått bra, sier kvinnen, som ønsker å være anonym, til TV 2.

Hun og sønnen var ute og kjørte onsdag kveld. Da de kjørte inn i tunnelen kom bussen i rasende fart mot dem. Da hadde den akkurat kjørt i motsatt kjørebane og på feil side av rundkjøringen.

– Jeg er veldig glad for at ikke sønnen min kjørte bilen. Han øvelseskjører på denne strekningen daglig, og hadde trolig ikke klart å kjøre unna som jeg heldigvis klarte, sier kvinnen.

44-åringen sier til TV 2 at det dessverre ikke er første gang hun opplever nesten-ulykker med busser, og etterlyser holdningsendringer.

– Dette kan og skal jo ikke skje! Her må det skje en endring. Uansett hva som har skjedd forut, og om bussjåføren har vært provosert av noe så er det ingen unnskyldning for det bussjåføren gjorde, mener kvinnen, som håper hendelsen får konsekvenser for sjåføren.

Alvorlig

Regiondirektør i Nettbuss Oslo og Akershus, Per Nilsen, sa tidligere torsdag formiddag at de ser svært alvorlig på hendelsen.

– Vi har sett filmen, og ser svært alvorlig på hendelsen, sier regiondirektør for Akershus og Oslo, Per Nilsen til TV 2.

– Dette er en adferd vi ikke kan stille oss bak, og videoen viser en svært alvorlig trafikkhendelse, som kunne gått veldig galt, sier Nilsen.

Nå vil sjåføren bli kalt inn til et møte.

– Det vil bli opprettet en personalsak. Vedkommende kjører ikke buss i dag, sier Nilsen.