Bokserne Kevin Melhus (t.v.) og Cecilia Brækhus mener Conor McGregor skal få det tøft i bokseringen, men Emil Meek har en god følelse for MMA-kollegaen.
Bokserne Kevin Melhus (t.v.) og Cecilia Brækhus mener Conor McGregor skal få det tøft i bokseringen, men Emil Meek har en god følelse for MMA-kollegaen.

– Sjanseløs McGregor

Og boksedronning Cecilia Brækhus mener gigantoppgjøret åpner for at hun kan få møte drømmemotstanderen på amerikansk jord.

Sent onsdag kveld kom nyheten alle kampsportentusiaster har ventet på.

26. august går MMA-stjernen Conor McGregor (28) i bokseringen mot Floyd Mayweather (40) i Las Vegas.

Kampen mellom de to superstjernene har allerede blitt døpt til «The Fight of the Century».

Mayweather kan komme til å tjene nærmere 100 millioner dollar på å gå i ringen igjen, eller nærmere 900 millioner kroner, ifølge Daily Mail. 80 millioner dollar, eller over 700 millioner kroner, venter McGregor, som må dele noe med sin kampsportorganisasjon, UFC.

– Fantastisk for min karriere
Cecilia Brækhus sier til TV 2 Sporten at storoppgjøret åpner nye dører.

STJERNEMØTE: 26. august går kampsportens største stjerner i bokseringen. Det blir et vanvittig show, mener de norske utøverne.  
STJERNEMØTE: 26. august går kampsportens største stjerner i bokseringen. Det blir et vanvittig show, mener de norske utøverne.  

– For meg er dette fantastisk. Det gjør det vanskelig for UFC-sjef Dana White å nekte andre MMA-utøvere å gjøre det samme. For eksempel Cyborg, sier bergenseren.

Den norske boksedronningen har tidligere uttalt at drømmekampen er en kamp mot MMA-utøveren Cristiane «Monsteret» Cyborg.

– For det andre er det Showtime som er arrangør. Det er selskapet vi snakker med om å vise en kamp i USA. Der er Layla McCarter en akutell motstander, en utøver som har kontrakt med Floyd Mayweathers promotørselskap. Hvis dette blir en knallsuksess, så vil nok Showtime ha mer. Alt i alt er dette bare positivt, og bra for mine sjanser til å bokse i Las Vegas om ikke så lenge. Det er ekstremt gode nyheter for min karriere, fastslår Brækhus.

– Dere boksere må vel ha en kjempefordel i en slik kamp?

– Det er ikke til å legge skjul på. I bokseringen så regner man jo med at en bokser skal vinne. I buret hadde det nok gått andre veien. Jeg gleder meg til showet. Det blir vanvittig. Det blir spennende å se hvordan Conor klarer seg mot verdens beste mannlige bokser.

– Hvilke kamp tror du vi får når en MMA-utøver møter en bokser?

– Det er det jo ingen som vet. Det har jo aldri skjedd før. Mayweather kommer jo til å utbokse ham. Samtidig har McGregor en ekstrem fysikk, så får vi se om Mayweather prøver å tøffe seg litt. Hvis han gjør det, kan det bli spennende. I boksing kan det handle om ett slag, og da ligger plutselig den ene der, sier Brækhus, som utelukker en tur i MMA-buret selv før hun legger opp.

Tror på McGregor
Norges mest kjent MMA-utøver, Emil «Valhalla» Meek, gleder seg stort. Han skulle selv gå kamp i Stockholm i mai, men måtte melde avbud på grunn av en lyskestrekk.

10. desember i fjor vant Emil Meek i sin UFC-debut foran 15.000 tilskuere i Air Canada Centre i Toronto. Foto: Vaughn Ridley/Getty Images/AFP.
10. desember i fjor vant Emil Meek i sin UFC-debut foran 15.000 tilskuere i Air Canada Centre i Toronto. Foto: Vaughn Ridley/Getty Images/AFP.

– Det er heftig. Det er en skikkelig PR-maskin, det der. Det handler selvsagt om PR og penger, men også om stolthet. Floyd står med 49 seire og null tap, og Conor med belter i to divisjoner. Det er som en drøm for veldig mange fans, sier Meek til TV 2 Sporten.

– Hvilke kamp tror du vi får se?

– Det er vanskelig å si. Floyd er en veldig teknisk bokser som har drevet på i mange år. Han har en syk statistikk. Conor er venstrehendt, og står med høyrefoten frem. Det har gitt trøbbel for Mayweather tidligere. I tillegg så er han større. Det er flere faktorer i denne kampen. Conor har også et hardt slag. Mayweather går ned som alle andre mennesker, men så er spørsmålet om han klarer å treffe ham, forklarer MMA-Meek.

Nordmannen mener amerikanske Mayweather har alt å tape i bokseringen på hjemmebane.

– Vinner Conor dette, kommer han til å gå inn i historien som verdens råeste idrettsutøver. Taper han, har det ikke så mye å si. Det blir vilt.

– Ville du vært komfortabel i møte med en bokser?

– Boksere er gode på det de gjør. Med riktige forberedelser kunne jeg blitt en farlig bokser. Jeg er jo best stående, sier Meek.

– Hvem vinner kampen?

– Jeg aner ikke. Et trygt valg er Floyd, men så har jeg en følelse på Conor. Han er lengre, slår hardere og er venstrehendt. Jeg har ikke peiling.

– Sjanseløs McGregor
Kevin Melhus fra Skien er en av Norges fremste boksere. Nylig vant han sin andre kamp som profesjonell bokser da svenske Tobias Alexandersson ble for lett i oppgjøret under «Battle of Bergen»-stevnet.

Kevin Melhus før kampen mot svenske Tobias Alexandersson under «Battle of Bergen» forrige fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Kevin Melhus før kampen mot svenske Tobias Alexandersson under «Battle of Bergen» forrige fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

27-åringen gleder seg til å se Mayweather i aksjon mot McGregor, og mener det vil være en sensasjon dersom iren skulle stikke av med seieren.

– Jeg gleder meg veldig. Tror ikke det blir veldig mye til kamp, heller et show. Det blir artig å følge med på all snakkingen i forkant. Sirkustilstanden. Det er kanskje det jeg gleder meg mest til, sier Melhus til TV 2 Sporten.

– Hvorfor vinne Mayweather denne kampen?

– Conor har drevet med MMA. Det er stor forskjell på profesjonell boksing og MMA. Mayweather er spesialist. Han har spisskompetanse. Det har ikke Conor. Jeg har sett ham i sparring mot en god bokser, og der fikk han regelrett juling. Han møter en såpass kvalifisert bokser som Mayweather, som er blant tidenes beste teknikere. Da har an ikke mye å stille opp med, sier Melhus.

Og fortsetter:

– Mayweather er en svært intelligent bokser. Det er vanskelig å treffe ham. Da skal man være kjapp og smart. Det tror jeg ikke jeg McGregor klarer. Han er ikke på det nivået. Eneste grunn til at Mayweather stiller opp, er at han vet det blir lett match. Med såpass mye penger er det umulig å si nei.

Boksemaskinen fra Skien anslår 85 prosent sjanse for amerikansk seier.

– Er McGregor sjanseløs?

– I boksing kan alt skje. Men i utgangspunktet så er han det. Uten et «lucky punch», tror jeg ikke det er mulig.

– Hvilke hensyn må Mayweather ta?

– Han kan tape på at McGregor er uforutsigbar. Han er litt gal. Det kan være et overraskelsesmoment, at han gjør noe som ikke Floyd forventer.

Mayweather gikk sin forrige kamp i 2015, men det har helt siden han la opp blitt spekulert i en comeback-kamp. 40-åringen står med 49 proffseire og null tap. 26 av seirene er kommet på knockout.

McGregor gikk sin forrige kamp i november i fjor mot Eddie Alvarez. Da kunne han også avsløre at han skulle bli far for første gang. Forrige måned fikk han sin førstefødte sammen med kjæresten Dee Devlin.