Trump besøkte skutt senator: – Han er en kriger!

Tilstanden til kongressrepresentant Steve Scalise er fortsatt kritisk. Han må gjennom flere operasjoner, melder sykehuset i Washington.

VENNER: USAs president Donald Trump på vei ut fra MedStar-sykehuset i Washinton etter å ha besøkt kongressmann og venn Steve Scalise som ble skutt under baseball-trening onsda. Foto: Nicholas Kamm/AFP.
VENNER: USAs president Donald Trump på vei ut fra MedStar-sykehuset i Washinton etter å ha besøkt kongressmann og venn Steve Scalise som ble skutt under baseball-trening onsda. Foto: Nicholas Kamm/AFP.

Steve Scalise og tre andre personer ble såret da en mann væpnet med et halvautomatisk våpen åpnet ild mot dem på en baseballbane i delstaten Virginia. Scalise ble truffet i hoften og brakt til sykehus for operasjon.

Torsdag morgen har MedStar Washington meldt at Scalises tilstand fortsatt er kritisk, og at han må gjennom flere operasjoner.

President Donald Trump og førstedame Melania Trump besøkte kongressrepresentanten onsdag kveld lokal tid. De hadde med seg to buketter med hvite blomster.

Etter besøket skrev han på Twitter:

– Nettopp forlatt sykehuset. Representant Steve Scalis - en av de virkelig flotte menneskene - står det dårlig til med, men han er en kriger. Be for Steve!

Ifølge CNN har Scalis fått flere blodoverføringer etter å ha mistet mye blod, og han har fått skader på indre organer, samt skader på skjelettet. Skadene vil kreve flere operasjoner.

Trump har også i en uttalelse bedt nasjonen om å stå samlet. Han sa også at «selv om de politiske partiene har sine uenigheter, er det verdt å huske på at alle som jobber i Washington, er her fordi de elsker USA»..

Også lobbyist Matt Mika behandles for livstruende skader etter angrepet. Han skal ha blitt truffet av flere skudd.

NÆRE: Donald Trump beskriver innpiskeren Steve Scalise (R) som en god venn. Dette bildet er tatt 7. mars i år. Foto: Andrew Harnik/AP.
NÆRE: Donald Trump beskriver innpiskeren Steve Scalise (R) som en god venn. Dette bildet er tatt 7. mars i år. Foto: Andrew Harnik/AP.

En politimann og politikvinne som tilskrives mye av æren for at ikke flere ble skadet, er ikke alvorlig skadet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Zack Barth, som jobber for den kongressmannen og republikaneren Roger Williams fra Texas, ble også skutt i foten, men han er ifølge CNN skrevet ut fra sykehus.

Gjerningsmannen, som er identifisert som den radikale demokrat-aktivisten James T. Hodgkinson fra Illinois ble skutt og drept av politiet.

Målrettet angrep

Gjerningsmannen skal ha spurt «Er dette Republikanere eller Demokrater?» før han begynte å skyte mot politikerne som trente til en veldedighetskamp i baseball. Ifølge øyenvitner ble det avfyrt mellom 50 og 100 skudd fra et halvautomatisk våpen.

Til New York Times sier Hodgkinsons bror, Michael, at broren var skuffet og opprørt over at Trump ble valgt til president.

Han forteller at broren dro til Washington D.C flere ganger de siste ukene for å protestere.

– Han var ikke fornøyd med tingenes tilstand, men dette kom virkelig ut av det blå, sier Michael Hodgkinson til avisen.

Spilte baseball

Scalise, som er såkalt innpisker for republikanerne i Representantenes hus, spilte baseball i en park i Alexandria sammen med nærmere 30 andre kongressmenn og medarbeidere da de ble beskutt.

Kongressrepresentanten Mo Brooks, som var til stede på baseballbanen, forteller til CNN at gjerningsmannen var taus da han åpnet ild mot kongressmedlemmene.

– Våpenet var halvautomatisk. Han fortsatte å skyte på folk. Du kan bare tenke deg hvordan folk på banen løp til alle kanter, sier han.

Ifølge enkelte øyenvitner ble det trolig avfyrt mellom 50 og 100 skudd.

(©NTB)