DRØMMEKAMP: Caroline Graham Hansen (nr. 10) og Kristine Minde (den gang Hegland) jubler etter scoring i VM-kvaliken mot Belgia i september 2013.
DRØMMEKAMP: Caroline Graham Hansen (nr. 10) og Kristine Minde (den gang Hegland) jubler etter scoring i VM-kvaliken mot Belgia i september 2013. Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB Scanpix

To av de norske jentene har enorme Belgia-minner som de drømmer om å gjenskape

Kristine Minde scoret hat trick da Norge slo Belgia i VM-kvalikkamp for snaut fire år siden. I den samme kampen herjet Caroline Graham Hansen fullstendig, i sin egen bakgård.

Se oversikt over alle EM-kampene og kanalene de vises på her!

Nederland-kampen er historie, og for de norske jentene handler nå alt om å maksimere inn mot gruppekamp nummer to mot Belgia torsdag.

Tapet skal revansjeres, i det som på mange måter er en «vinn eller forsvinn»-kamp mot vertsnasjonens naboland.

Se Norge-Belgia på TV 2 og TV 2 Sumo torsdag fra 18.00!

En av dem som har gode minner mot nettopp belgisk motstand er Kristine Minde. Den bergenske 24-åringen scoret nemlig sitt eneste hat trick i landslagsdrakten mot nettopp torsdagens motstander.

I VM-kvalikkampen på Ullevaal 25. september 2013 handlet det meste om kantspilleren, som da het Kristine Hegland, (dette var før hun giftet seg), som scoret tre av Norges fire mål i 4-1-seieren.

– Det har jeg helt glemt, men det stemmer jo det! Jeg har veldig gode minner fra det. Jeg husker selvfølgelig de tre målene, og så husker jeg hvor god stemning det var og hvor gøy det var å spille på Ullevaal. Det håper jeg vi får flere muligheter til, sier Minde.

Angrepsspilleren stjeler ikke de største overskriftene, i en angrepstrio med større navn som Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen, men har vært en viktig spiller i Martin Sjögrens lag. Nå er håpet selvsagt å klare å gjenskape prestasjonen på selveste EM-scenen.

– Det hadde vært veldig gøy. Vi må bare forsøke å glemme kampen mot Nederland, og ha full oppmerksomhet inn mot Belgia. Vi får heller huske den kampen fra fire år siden, ler Minde.

Graham Hansen: – Jeg har hatt gode følelser mot Belgia
Caroline Graham Hansen scoret Norges første mål i oppgjøret for snart fire år siden, og blir husket for å ha lekt seg med det belgiske forsvaret og scoret et fantastisk mål. Det var også profilens første landskamp på Ullevaal stadion.

– Det var på mange måter en drøm for meg, som er oppvokst rett borte i gaten og har vært og sett på Lyn-kamp hver helt siden jeg var tre-fire år. Så fikk jeg spille landskamp der og score et sånt mål og i tillegg få lov til å ha en så god kamp i din egen bakgård. Det var veldig, veldig spesielt, og det hadde vært kult å få gjenskape noen av de. Jeg har hatt gode følelser mot Belgia, sier teknikeren.

TV 2s ekspert spilte også kampen: – Gøy om de kan gjenskape
Hun husker også med glede lagvenninnens hat trick, og drømmer om å kunne gjenskape opplevelsen.

– Det hadde vært veldig gøy. Det var Kristines første hat trick. Hvis man klarer å gjenskape det, så hadde det vært sinnssykt kult, sier Graham Hansen.

Av de gjenværende i årets EM-tropp, spilte Ingrid Hjelmseth, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes og Ingvild Isaksen også kampen for snaut fire år siden. Det samme gjorde TV 2s ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen.

– Det hadde vært veldig gøy om de hadde klart å gjenskape de prestasjonene. Når spesielt Caroline er i det lekne hjørnet, er hun til tider ustoppelig, og hvis hun kan bruke Belgia-kampen fra den gangen som motivasjon er ingenting bedre, sier Gulbrandsen.

Norge vant for øvrig også det motsatte oppgjøret mot Belgia i den kvaliken. Da ble det 2-1, med daværende kaptein Ingvild Stensland og Ada Hegerberg som målscorere.

Belgia har aldri tidligere vært i mesterskap - røk mot Norge og Nederland (!) forrige kvalik
Spesielt nok var også Belgias og Norges grupperival Nederland motstander i den aktuelle kvaliken, og de var faktisk de eneste som slo Norge den gangen. 2-0-seieren på Nadderud kom dog i den siste kampen i kvaliken, etter at gruppevinner Norge hadde bestilt sine billetter til mesterskapet i Canada.

Dette er den siste ordinære kvalikkampen Nederland noensinne har spilt, ettersom de var automatisk kvalifiserte for inneværende mesterskap som vertsnasjon. De tok seg etter seieren mot Norge til mesterskapet i Canada via playoff-kamper mot Skottland.

Belgia ble nummer tre i gruppen den gangen, og var nære å kvalifisere seg. I stedet måtte de altså vente til i år med sin mesterskapsdebut. Sommerens EM er nemlig det første EM- eller VM de belgiske jentene deltar i noensinne. Tapet mot Danmark i åpningskampen betyr også at det er «vinn eller forsvinn» for de belgiske jentene torsdag.

Se Norge-Belgia på TV 2 og TV 2 Sumo torsdag fra 18.00!