Lars Petter Nordhaug var i brudd i Sveits rundt, men fikk ikke kjempe om etappeseier.
Lars Petter Nordhaug var i brudd i Sveits rundt, men fikk ikke kjempe om etappeseier. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Nordhaug viste seg frem – Sagan vant etappen

Peter Sagan tok en knusende spurtseier på den femte etappen i Sveits rundt. Lars Petter Nordhaug viste frem klatreegenskapene sine i bruddet.

33 år gamle Nordhaug kom seg med i bruddet på den femte etappen fra Bex til Cevio, som med én stor stigning og et par mindre kunne passe for en bruddseier.

Aqua Blue Sport-rytteren imponerte med å være førstemann over den brutale stigningen Simplonpass. Det ga ham 20 klatrepoeng, men dessverre ingen klatretrøye.

Det er nok av klatrepoeng å hente på de neste etappene, så Nordhaug kan prøve å sikre seg den trøyen.

Mot slutten av etappen ble det klart at bruddet var dømt til å mislykkes. Med 18 kilometer igjen ble Nordhaug hentet av hovedfeltet i regnet som preget avslutningen. Han ble til slutt nummer 104.

Det hele kulminerte med et spurtoppgjør om etappeseieren.

Der ga regjerende verdensmester Peter Sagan bånn gass og parkerte konkurrentene. Slovaken dundret inn til sin første seier siden Tour of California i mai.

Bak ham fulgte Michael Albasini og Matteo Trentin.

Ag2r-rytter Sondre Holst Enger var heller ikke involvert i teten på denne etappen, men kom på en 15. plass. Han prøver å bygge seg opp igjen etter en katastrofal vårsesong, men virker fremdeles å være et stykke unna toppformen.

Daniel Hoelgaard ble nummer 24, mens Odd Kristian Eiking ble nummer 71.

BMCs Damiano Caruso beholdt sammenlagtledelsen.