Dominic Solanke med beviset på at han var U20-VMs beste spiller. Nå blir det krangling om kompensasjonen Chelsea skal få fra Liverpool for ham.
Dominic Solanke med beviset på at han var U20-VMs beste spiller. Nå blir det krangling om kompensasjonen Chelsea skal få fra Liverpool for ham. Foto: Ahn Young-joon

Brygger opp til pengekrangel mellom Liverpool og Chelsea over spisstalent

Dominic Solanke (19) var med å skyte England til seier i U20-VM. Nå vil Chelsea kreve mer penger i kompensasjon fra Liverpool.

Solanke har gått gradene i Chelseas ungdomsavdeling siden han var seks år gammel og blitt sett på som et stort spisstalent.

I U20-VM scoret 19-åringen fire mål og ble kåret til turneringens beste spiller.

I vinter ble det klart at han søkte mer spilletid og derfor takket nei til ny kontrakt. Nå er han klar for en overgang til Premier League-rival Liverpool 1. juli.

Siden han er under 24 år, har Chelsa krav på utdanningskompensasjon. Denne summen vil bli satt av en egen komité om ikke klubbene blir enige. Nå brygger det opp til krangel mellom storklubbene om hva 19-åringen egentlig er verdt.

Liverpool ønsker etter rapporter i britiske medier å betale rundt 30 millioner kroner, men etter at Solanke dominerte i U20-VM, skal Chelsea ønske seg rundt 100 millioner kroner.

Liverpool Echo skrev tirsdag at Liverpool tror suksessen i U20-VM ikke ville øke prisen på Solanke.

Onsdag skriver derimot londonavisen Evening Standard at Chelsea vil kreve rundt 100 millioner kroner. Klubben skal ha bestemt seg for å øke kravet fra 80 millioner kroner som følge av innsatsen i VM.

Vurdere mange faktorer

Komiteen som avgjør slike saker skal blant annet ta hensyn til spillerens alder, førstelagserfaring og internasjonal erfaring, interesse fra andre klubber, hvor lenge han har vært i klubben han forlater og kontraktsbetingelser.

Komiteens oppgave er ikke å bestemme markedsverdi, men kompensere den klubben spilleren forlater for å utvikle spilleren.

Solankes kontrakt med Liverpool skal ifølge Liverpool Echo sikre ham i underkant av 200 000 kroner i uken.

Han var meget ettertraktet da det ble klart at han skulle forlate Chelsea, men har bare én førstelagskamp for Chelsea, samt et år på lån i Vitesse Arnhem.