Casper Ruud videre til tredje runde i Lyon

Tenniskometen vant to strake sett.

VIDERE: Casper Ruud. Foto: Johansen, Carina
VIDERE: Casper Ruud. Foto: Johansen, Carina

Casper Ruud tok seg videre til 3. runde i Challengerturneringen på grus i Lyon. Tsjekkeren Jan Satral ble slått i to strake sett.

Kampen var over på en time og åtte minutter. 26 år gamle Satral er ranket som nummer 144 på siste ATP-ranking. Ruud på sin side er ranket som nummer 112 – hans beste i karrieren.

Ruud startet å serve og hadde litt problemer med å holde sitt første servegame. Det samme hadde også tsjekkeren som faktisk klarte å redde to breakballer. Det så ut til å bli en jevn batalje på grusen i Lyon.

Etter å ha ristet av seg åpningsnervene tok den unge nordmannen sitt neste serve game blankt. I sitt tredje klarte Ruud å avverge en breakball før han tok hjem gamet til 3–2. Han klarte å bryte Satrals neste serve og servet sikkert hjem settet til 6–3.

Derfra og inn var det derimot få problemer for den 18 år gamle spilleren fra Snarøya. I det andre settet brøt han direkte og gikk raskt opp i en 2-0-ledelse. Et nytt servebrudd og etterfølgende egen serve ble det 4–0 og nordmannen så seg aldri tilbake og tok settet og kampen 6–2.

Ruud møter vinneren av oppgjøret Laurynas Grigelis, Litauen/Felix Auger-Alisassime, Canada i 3. runde.

Ruud deltar også i double sammen med nederlenderen Mark Vervoort. Der er duoen klar for 2. runde hvor det tredjeseede paret Sander Arends, Nederland og Peng Hsien-yin fra Taipei er motstandere.

(©NTB)