– Jeg har lært av mine feil

Reality- og instagramstjernen åpnet seg under intervju med Steve Forbes.

Tirsdag deltok Kim Kardashian West som en av hovedtalerne under det årlige Forbes-toppmøtet for kvinner.

Realitystjernen ble intervjuet ved flere anledninger under arrangementet. Både av Associated Press (AP), samt av Forbes Magazines sjefredaktør Steve Forbes oppe på scenen.

Trengte pausen

Under begge intervjuene åpnet hun seg om det brutale ranet i Paris, og hva det har gjort med livsstilen og henne som person.

– Først vil jeg bare si at alle som jobber på programmet var helt utrolige. De sa at jeg ikke trengte å filme, at jeg bare kunne la det ligge. Jeg tok noen uker fri, noe jeg trengte for å samle meg, forteller Kim Kardashian til Forbes.

Se mer av intervjuet med Steve Forbes i videovinduet øverst i saken.

Kim Kardashians mediepause ble mye omtalt i mediene, og det ble stor ståhei da paparazziene fikk de første bildene etter ranet. Bildet ble tatt da hun og bestekompisen Jonathan Cheban gikk ut for å kjøpe iskrem i Los Angeles.

Filmet pausen med mobilen

Superstjernen skjermet seg imidlertid ikke helt fra kameralinsen på hjemmefronten, og avslører at mye av tiden etter ranet likevel ble filmet – uten TV-teamet til stede.

– Jeg fant styrke i å kunne dele erfaringen min med andre, så vi filmet mye av det med iPhonen. Jeg ville at folk skulle se hvordan hendelsen påvirket meg.

Kardashian West uttrykker at hun føler seg svært heldig og velsignet over at ranet ikke fikk større konsekvenser, og innrømmer at pausen som fulgte var svært nødvendig – ikke bare på grunn av traumene, men også for å forme sin egen mediestrategi.

– Ranerne har forklart at de hadde fulgt bevegelsene mine i sosiale medier. De visste hvor jeg var til enhver tid, samt hva jeg hadde med meg av verdier. Dette ble en viktig lærepenge for meg, sier hun.

Hun forklarer at hun nå tar mye mer hensyn til hva hun deler i sosiale medier, og at hun hver gang tar nødvendige forholdsregler.

– Hvis jeg er på en restaurant eller på kino, tar jeg bildet og venter med å poste det til jeg har forlatt stedet. Det har endret livet mitt totalt, men jeg synes det har endret det til det bedre, forklarer hun.

– Folk påstår jeg ikke har talent

Nylig offentliggjorde Forbes den årlige listen med de 100 best betalte kjendisene for 2017, hvor Kim ble nummer 47 på listen med sine 45,5 millioner dollar i inntekter.

Dette er fem plasser ned fra 2016-lista, da hun tjente over 50 millioner dollar og prydet magasinets forside juli samme år.

– Tatt i betraktning at folk påstår jeg ikke har talent, så synes jeg har jeg gjort det godt til å være en talentløs jente, sier superstjernen lurt i intervjuet med AP.

Vil lære av sine feil

Kim Kardashian West ble kjendis over natten da en hjemmelaget sextape av henne og hennes daværende kjæreste, Ray J, ble lekket på internett. Hun er også datter av den avdøde stjerneadvokaten Robert Kardashian og hans tidligere kone Kris Jenner.

– Jeg har gjort min andel feil som alle andre, men jeg håper å aldri gjenta disse og bare lære av det jeg har gjort, sier hun til AP. Hvorvidt hun refererer til sextapen er uvisst.

Ikke lenge etter at filmklippet kom på avveie fikk karrieren virkelig fart på seg, da hele familien ble satt i søkelyset i serien Keeping up with the Kardashians.

Starter nytt sminkemerke

Derfra har hun blitt en av verdens mest populære kjendiser i sosiale medier, samt bygget sin egen merkevare kalt «KKW».

@kkwbeauty

Et innlegg delt av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Denne omfatter både mobilspillet om Kim Kardashian, Kimojis, samt hjemmesiden hvor leserne må betale for å lese innholdet.

Nå skal Kim, som blant annet har frontet søsteren Kylie Jenners sminkemerke Kylie Cosmetics, lage sitt eget merke. KKW Beauty skal ifølge Forbes Magazine lanseres neste uke. På Instagram-kontoen opplyser hun om at lanseringsdatoen er 21. juni.

– Etter å ha blitt sminket hver dag i ti år, har jeg nå tatt alt jeg har lært og brukt det for alt det er verdt, sier hun.