Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eirik Koren blir midlertidig leder for Discoverys sportsavdeling.

– Før jeg begynte i Discovery hadde jeg knapt hatt en jobb i mer enn to år av gangen. Nå har jeg vært i Discovery i 6,5 år. Det kan bli en rekord som blir vanskelig å slå, sier Jan-Erik Aalbu i en pressemelding.

Ullevaal Media Center (UMC) produserer studiosendinger for flere av Discoverys sportssendinger. Aalbu kommer dermed til å jobbe tett med sin tidligere arbeidsgiver også i fremtiden.

– Jeg er takknemlig for alt jeg har fått være med på i min tid i Discovery. Jeg har fått bygge opp en fantastisk fin sportsavdeling. Jeg har fått lov til å realisere planen og visjonen vi la for snart tre år siden, «Fotball til folket», og jeg har fått være med på en opptur i norsk mediehistorie vi aldri har vært vitne til før. Det er jeg utrolig glad for, sier Jan-Erik Aalbu.

Aalbu fortsetter i stillingen sin som sportsdirektør i Discovery Networks ut juli.

Ser frem til å fortsette samarbeidet

Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen synes det er leit at Aalbu nå takker for seg, men ser samtidig frem til å fortsette samarbeidet i nye former.

– Jan-Erik er en lagbygger. Det har han med seg fra idretten og trenerkarrieren. I Discovery har han virkelig brukt disse egenskapene godt. Jeg vil si stor takk til Jan-Erik for innsatsen han har lagt ned i selskapet, sier Austvoll Jensen i pressemeldingen.

Eirik Koren midlertidig leder

Eirik Koren går inn som midlertidig leder for den norske sportsavdelingen. Koren går over sommeren inn i stillingen som sjef for Eurosport-operasjonen i Discovery Networks Norge, og vil inntil permanent løsning er på plass fungere som sjef også for sportsavdelingen.

Koren har tidligere jobbet i NRK Sporten og Nyhetene, som vaktsjef, reportasjeleder, kommentator, reporter og prosjektleder. Han har også jobbet i TV 2 og vært kommunikasjonsdirektør i Pfizer.

Koren har jobbet i Eurosport siden 2014, og har blant annet vært ansvarlig for lanseringen av den norske Eurosport-kanalen, Eurosport Norge.