Natt til onsdag opplyste politiet at politipatruljer søker etter mannen, som hadde blitt sett i løpet av natten.

Klokken 04.00 melder politiet at mannen ble tatt like før:

«Patrulje fra Kongsvinger pågrep den andre personen som rømte fra Kongsvinger fengsel kl. 03.56 ved Langeland. Vi takker for gode tips fra publikum», skriver Politiet i Innlandet på Twitter.

Stakk fra politiet før pågripelse

– I løpet av natten fikk vi veldig mange tips fra beboere i Kongsvinger, og spesielt i området Langeland. De har sett en person som stemmer med beskrivelsen vi gikk ut med, forteller operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Atle B. von Obstfelder til TV 2.

Han kan fortelle at pågripelsen skjedde uten dramatikk, men politiet var også tidligere i natt nær på å ta rømlingen.

– Han ble faktisk påtruffet av en politipatrulje tidligere på natten, men klarte å stikke av, forteller Obstfelder.

Den rømte polakken ble pågrepet rett etter at vitner fortalte at de hadde sett ham ved et busstopp ikke langt fra fotballstadionen Gjemselunden.

– Vi er veldig fornøyd med tipsene vi har fått, slår operasjonslederen fast.

Politiet fikk melding om at to fanger hadde rømt fra fengselet noe før klokka 10 tirsdag formiddag. Den ene av dem ble pågrepet kort tid etter, men den andre kom seg unna.

Det ble satt inn store ressurser i letingen etter mannen, blant annet hundepatruljer og helikopter. Det aktive søket ble avsluttet tirsdag kveld, men politipatruljene i området var fortsatt ekstra på vakt.

Fangen som onsdag morgen ble pågrepet er polsk statsborger og sonet en narkotikadom.

Operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt sier til NTB at det var tre menn med på rømningsforsøket. Én av dem ble tatt av fengselsbetjentene innenfor fengselsgjerdene, mens to av dem altså klarte å klatre over.

– Den ene falt ned og brakk beinet, og han har vi kontroll på, sier hun.

(©NTB)