Vil bruke varmesøkende kamera for å finne ulven

Norsk Bonde- og Småbrukarlag ber om at politiets varmesøkende kamera brukes i jakten på ulven eller ulvene som har tatt over 100 sauer i Akershus og Oppland.

Dette bildet er tatt i Hurdal, der 32 sauer ble tatt av ulv for et par uker siden. Foto: Hans Petter Klokkerengen / Statens Naturoppsyn
Dette bildet er tatt i Hurdal, der 32 sauer ble tatt av ulv for et par uker siden. Foto: Hans Petter Klokkerengen / Statens Naturoppsyn

Den siste tiden har ulv herjet i grenseområdene mellom Hurdal i Akershus og Gran i Oppland og drept sauer. Tallet på døde dyr er nå over 100.

Ifølge Oppland Arbeiderblad ble det tirsdag funnet nye sauekadaver på Hennung i Brandbu i Oppland.

Trolig er de blitt angrepet natt til mandag.

Tallet på døde dyr er ikke kjent. Det ble mandag funnet fem søyer og to lam i Helgedalen-området, også det i Gran kommune.

Så langt har ulven eller ulvene tatt mellom 110 og 120 sauer.

Leder Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag mener ulven må stoppes.

– Med dagens hjelpemidler er det klart at skadevolder kunne blitt tatt ut på noen få timer – om ikke annet hjelper, så sett inn politiets varmesøkende kamera. Ulvene må ut, sier Furuberg.

Fylkesmannen har forlenget skadefellingstillatelsen for ulv i områdene mellom Oppland og Akershus, i første omgang fram til førstkommende fredag.

NTB