I en meget pussig seanse mandag samlet president Donald Trump sine statsråder og næremeste medarbeidere, inviterte pressen og fikk hver enkelt til å si noe pent om ham.

Dette var den første formelle samlingen for Kabinettet etter at de ble fulltallige, skriver Reuters.

Alle som en roste de presidenten og fortalte hvor privilegerte de er som får gjøre tjeneste under ham.

– Det er det største privilegiet i mitt liv å få jobbe under en president som holder sitt ord til det amerikanske folket, sa visepresident Mike Pence.

– Jeg er privilegert som får være her, jeg er dypt beæret og jeg vil takke deg for din dedikasjon til de amerikanske arbeiderne, sa arbeidsminister Alexander Acosta.

Se klipp fra møtet i videovinduet øverst!

Amerikansk presse, deriblant CNN omtaler møtet som det merkeligste Kabinett-møte noen sinne. ABC News beskriver møtet som bisart, mens The New York Times kaller det Trumps «kjærlighetsfest».

– En ære og en velsignelse

– For en utrolig ære det er å lede helsedepartementet i denne viktige tiden og under ditt lederskap. Jeg kan ikke takke nok for det privilegiet du har gitt meg og det lederskapet du har vist, sa helseminister Tom Price mens Trump solte seg i glansen av all smigeren.

Men ingen av dem klarte å matche stabssjef Reince Priebus i sin omtale av sjefen.

– På vegne av hele staben, herr president, takker vi deg for æren og velsignelsen du har gitt oss til å jobbe med din agenda og det amerikanske folket og vi jobber hardt hver dag for å nå de målene, sa Priebus.

Nyutnevnt landbruksminister Sonny Perdue benyttet også anledning.

– Jeg kommer akkurat fra Mississippi, og de elsker deg der! sa Perdue.

– Ingen har bedre hår enn deg

Man kan kanskje si at en slik hendelse ber om å bli parodiert, og Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, lot seg ikke be to ganger.

I en tullevideo tatt opp på kontoret sammen med sine medarbeidere spør han først hvordan han tok seg ut på TV dagen før.

– Tonefallet var perfekt. Du fikk fram budskapet, svarer Lucy.

– Michelle, hvordan så håret mitt ut da jeg kom fra trening i morges?

– Du har fantastisk hår. Ingen har bedre hår enn deg, svarer Michelle.

– Før vi går videre, vil jeg gjerne si takk for muligheten og velsignelsen for å jobbe for din agenda, sier en tredje medarbeider før alle bryter ut i latter.

Se videoen øverst! (Foto: EBU/Reuters)