Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den nyeste utgaven av Josimar stilles det en rekke kritiske spørsmål ved Ole Gunnar Solskjærs private økonomi.

I en sak titulert «Hvor er pengene blitt av?», hevder magasinet at Solskjær i løpet av karrieren har tjent over 300 millioner norske kroner.

Ifølge ligningene hans, derimot, som Josimar hevder å ha fått tak i, oppgir han betydelig mindre av dette som formue.

Hevder Solskjær finansierte huskjøp via luxembourgsk bank

Nøkkelen i saken, og problemet, ifølge Josimar, er at Solskjær «skal oppgi inntekt eller formue i utlandet i skattemeldingen».

Etter å ha flyttet hjem til Norge etter 15 år i Manchester i 2011, oppga Solskjær angivelig en formue på 23 millioner kroner. I 2015 oppga han 22 millioner kroner.

I tillegg hevder fotballmagasinet at den Luxembourg-baserte banken Banque Internationale à Luxembourg, en bank hvis tjenester «inkluderer innovative løsninger for (...) å optimalisere din formue», står som lånegiver for Solskjærs hus både i Kristiansund og Macclesfield.

Josimar sendte en rekke spørsmål til Solskjær på e-post.

Svaret var av det korte slaget.

– Jeg tviler på at det er korrekt

Blant annet spurte de om Solskjær har oppgitt alle sine verdier til norske skattemyndigheter, hvorfor han bruker den Luxembourg-baserte banken, og om Solskjær har plassert penger i skatteparadiser.

Etter fem dager kom svaret.

«Dere påstår overfor meg at dere har søkt skatteetaten og fått innsikt i mine ligningspapirer. Jeg tviler på at det er en faktaopplysning som er korrekt. Mitt formuesforhold er av privat karakter. I likhet med andre som er bosatt i Norge har jeg rapportert dette inn til norske skattemyndigheter».

Videre skriver Josimar at Solskjær har hatt en næringsinntekt de siste 15 årene, via eierandeler i en rekke ulike selskaper, på 9 332 344 kroner.

Sosialdemokrat og Norsk Tipping-ambassadør

Over 12 sider stiller magasinet spørsmål ved om Solskjær lever etter de prinsippene han selv forfekter.

Det blir pekt på at Solskjær er ambassadør for Norsk Tippings samfunnsoppdrag, i tillegg til at han, som uttalt sosialdemokrat, ved flere anledninger har uttalt seg om fellesskapets verdi i det norske samfunnet.

«Ungene våre trener på baner og i haller som er finansiert av det norske fellesskapet, der pengene nordmenn har bidratt med gjennom Norsk Tipping blir gitt tilbake til samfunnet og frivilligheten», er Solskjær blant annet sitert på på Norsk Tippings hjemmeside.

Norsk Tipping vil ikke oppgi hvor mye Solskjær tjener på å være ambassadør for selskapet.