Maars Johnsen fra start – her er det norske laget mot Sverige

Lars Lagerbäck gjør seks endringer på laget. Se elleveren her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Lagerbäck har valgt å gjøre seks endringer på laget som spilte 1-1 i VM-kvaliken mot Tsjekkia lørdag.

Til tirsdagens privatlandskamp mot Sverige på Ullevaal får disse elleve sjansen.

Slik er det norske laget (4-4-2):
Ørjan Nyland – Jonas Svensson, Even Hovland, Håvard Nordtveit, Per-Egil Flo – Mohamed Elyounoussi, Anders Trondsen, Sander Berge, Mats Møller Dæhli – Alexander Søderlund, Bjørn Maars Johnsen

Følg kampen i livesenteret kl. 19.45

– Det liker Lagerbäck!
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen synes det er fornuftig av Norges svenske landslagssjef å bytte halve laget til privatlandskampen.

– Seks bytter fra kampen mot Tsjekkia, og det er vel egentlig som forventet. Kampen i kveld er nok en fin anledning for Lagerbäck til å bli kjent med de spillerne han har tatt ut i kampsituasjon, sier Mathisen.

– Mats Møller Dæhli har vært god de siste gangene han har kommet inn som innbytter, og i kveld blir det veldig spennende å se han fra start. Han har vært god for St. Pauli, og med en god prestasjon i kveld er nok han inne i startoppstillingen til Lagerbäck neste gang også.

På topp får Sverige en tøff duo å bryne seg på. Kraftspissene Alexander Søderlund og Bjørn Maars Johnsen utgjør spissparet til Lagerbäck.

– Når de først skulle ta ut Bjørn Maars Johnsen, synes jeg det er helt riktig at han skal få en skikkelig sjanse. Innhoppet mot Tsjekkia var positivt, og han kunne avgjort kampen på overtid. Med han og Søderlund på topp har vi enormt med fysikk og luftstyrke, så Norge har to tårn de kan være direkte mot i kveld. Det liker Lagerbäck! Jeg er også helt sikker på at Ohi vil få sjansen, for Søderlund spiller ikke 90 minutt i kveld heller.

På sentral midtbane får Ullevaal-publikumet se to av Norges mest lovende og spennende spillere. Sander Berge beholder plassen, mens Sarpsborg 08s Anders Trondsen blir makkeren til Genk-proffen.

– Anders Trondsen har vært fantastisk for Sarpsborg denne sesongen, og det er en spiller jeg tror Lagerbäck kommer til å like veldig godt. Løpssterk, tøff, pasningssikker og så er han god både offensivt og defensivt.

Bytter hele laget
Sveriges landslagssjef bekreftet på mandagens pressekonferanse at han bytter hele laget som dro inn tre sterke poeng i VM-kvaliken mot Frankrike.

Kristoffer Nordfeldt - Emil Kraft, Pontus Jansson, Filip Helander, Niklas Hult - Viktor Claesson, Oscar Hijemark, Sebastian Larsson, Sam Larsson - John Guidetti, Christoffer Nyman.

– De som ikke startet mot Frankrike var virkelig delaktige i resultatet, for de bidro til gode treninger inn mot kvalifiseringskampen. De burde få spille i morgen. Derfor blir det en helt ny startoppstilling, sier Janne Andersson på pressekonferansen.